28 italienske bud i Sveits

Den italiensk representerede tv-stasjon, RSI – har modtaget 28 bidrag forut for neste års sveitsiske finale – nu er det op til en spesial jury, at finne de bedste emner blandt de modtaget bidrag.

 

Spesial juryen som nu skal på job, består av 3 følgende medlemmer: Iris Mone, Simone Tomassini og Paolo Meneguzzi – alle er de sangere, men spesielt sidst nevnte vil kanskje virke bekjennt, da Paolo representerede Sveits med låten «Era Stupendo» i Beograd, Serbia i 2008. Paolo var ligeledes med i juryen i fjor, da man ligeledes hos RSI sendte vinneren Sebalter til den sveitsiske finale, og senere også til det store slag i København. De 28 bidrag skal nu gennemlyttes av juryen, og det er derefter op til de 3 medlemmer, at finne de 3, denne avgjørelse vil ligge klar den 4. november. Disse 3 skal til audision i Zürich, også kendt som fase 2 – denne forventes pt. at ske til den 7. desember.   

 

Når fase 2 startes, vil der som nevnt tidligere være 18 bidrag, som derefter skal kokes ned til 6, hvilket vil utgjøre de heldige i den sveitsiske finale i Bodensee Arena i Kreuzlingen. Her skal man finne avløseren for Sebalter, som skaffede den bedste plasering i mange år. For de skarpe hjerner, vil man notere sig, at de sidste vinnere i Sveits, faktuelt har været funnet blandt de italiensk representerede låter.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien