Stor interesse for Beosong

Etter å har stått over Eurovision Song Contest 2014 i Köbenhavn, på grunn av ökonomiske utfordringer hos tv-kanalen RTS, er Serbia nå, til de fleste fans store glede, tilbake i konkurransen. 

Denne gangen har de valgt en litt mindre omfattende, og sikkert noe rimeligere, prosess for å finne sin representant enn sist, da de hadde en åpen utvelgelse med direktesendt semifinale og finale.

Deres valg har i år falt på en slags mellomting mellom åpen og intern utvelgelse; RTS har bedt Vladimir Graić, mannen bak «Molitva» om å skrive årets tre konkurrerende bidrag. Tre artister skal så synge hver sin av de tre sangene. To av disse artistene er kjente navn som skal velges internt, mens den tredje skal være en nykommer, et talent uten platekontrakt. 

RTS har nå informert om at over 200 håpefulle har sendt inn demo-opptak i löpet av de 12 dagene det har vært åpent for innsending. Det er nå Vladimir Graić sin oppgave å velge ut de artistene han mener fortjener en plass i neste runde av utvelgelsen, som består av seks live auditions rundt i Serbia. Han har uttalt i et intervju til RTS at han er poritivt overrasket over kvaliteten på de innsendte demoene, og mener dette er nok et bevis på at Serbia har mange talentfulle artister som ofte mangler en arena der de kan få vist fram talentet sitt. 

Neste runde i prosessen starter mandag 17. november i Niš. Videre går turen til Zajećar den 19., Kragujevac den 21., Užice den 24. og Novi Sad den 26., för det hele rundes av i Beograd fredag 28. november. 

Det er ikke sluppet noen dato for når RTS vil offentliggjöre navnene på de tre heldige utvalgte artistene, men det ryktes at de to som skal velges internt allerede er valgt…

Selve Beosong-finalen går av stabelen en gang i februar, uten at det foreligger noen konkret dato.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien