Melodifestival-comeback for Eric Saade?

Mandag og tirsdag i neste uke offentliggjør SVT deltakerlisten for neste års Melodifestival. Nå hviskes det i krokene om at tidligere MF-vinner Eric Saade er et av navnene på den listen.

Eric Saade slo igjennom hos det svenske folket nettopp i Melodifestivalen, da han i 2010 sang Manboy direkte til finalen i Globen og nådde en tredjeplass der. Året etter forsøkte han seg på nytt, og da vant han hele konkurransen med Popular. I finalen i Düsseldorf tok han Sverige til en imponerende tredjeplass, som da var landets beste ESC-plassering på tolv år.

 

Etter seieren med Popular uttalte Saade at han ikke så for seg å stille opp i Melodifestivalen igjen, men nå kan mye tyde på at han har ombestemt seg. I følge den svenske avisen Aftonbladet er nemlig popyndlingen klar for nok en deltakelse.

– Han har samarbeidet med flere låtskrivere for å få frem det helt riktige nummeret, sider kilder innad i SVT til avisen. Verken Eric Saade selv eller managementet hans har imidlertid villet bekrefte opplysningene.

I tillegg til Saade melder Aftonbladet at to andre «veteraner» skal være klare for MF-deltakelse, nemlig Magnus Carlsson og Andreas Johnson. For Magnus Carlsson, med bakgrunn fra Barbados og Alcazar, blir det i så fall åttende gang han stiller opp, mens Andreas Johnson vil få sin sjette deltakelse som artist (i tillegg til å ha vært låtskriver for Yohio i fjor).

I alt 28 låttitler, opphavsmenn og artister skal presenteres av SVT i starten av neste uke – de 14 som deltar i delfinale en og to på mandag, og deltakerne i delfinale tre og fire på tirsdag. I følge sjefsprodusent Christer Björkman kan publikum vente seg et mannstungt startfelt i MF 2015.

– En av årets trender er at det er mange mannlige artister med, uttaler Björkman til SVT. – Etter at fjorårets finale ble preget av damer (Sanna Nielsen, Ace Wilder, Helena Paparizou) ser det ut som mennene vil ta revansj i år.

Björkman lover videre at årets startfelt er en «morsom, spretten miks» av ulike sjangre der det skal være noe for enhver smak, og han avslutter med følgende budskap:

– Vi har flere virkelige topplåter på lager, og det skal bli spennende å se hvordan de tas imot av publikum.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien