Slik skal Slovenia velge sitt 2015 bidrag

Slovenske RTVSlo har store planer om å gjøre det bra i neste års Eurovision Song Contest. Derfor kommer de nå med en del regelendringer i sin nasjonale utvelgelse EMA. 

Fra og med i dag og frem til 21 desember kan artister og komponister som vil delta i neste års utvelgelse sende inn sitt bidrag. Reglene for bidraget som skal sendes inn er de vanlige: Bidraget kan ikke vare mer enn tre minutter, kan ikke ha blitt publisert før 1 september og artisten som deltar må ha fylt 16 år innen Eurovision skal finne sted.

Etter at fristen er utgått skal en spesiell jury gjennomgå alle de innsendte bidragene. De velger deretter ut seks bidrag som er sendt inn, og deretter seks bidrag som RTVSlo selv har invitert til å delta.

Dermed vil finalen bestå av 12 bidrag. De to med flest stemmer i finalen vil konkurrere om igjen i en superfinale. Datoen for neste års EMA er ennå ikke offentliggjort.

I fjor var det Tinkara Kovac som representerte Slovenia. Hun fikk landet til finalen, der endte hun opp på en 24 plass med sin Round round.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien