Uzari & Maimuna – Time

I går var turen kommet til Eurofest, Hviterusslands nasjonale finale. Som fjerde land i rekken valgte de sin representant til Eurovision Song Contest 2015. Og som vi rapporterte i går; det er Uzari and Maimuna som skal representere de hviterussiske fargene på scenen i Wien i mai, med låten «Time». 

Dette resultatet kom etter en direktesendt finale, der seerne og jurymedlemmene var uenige om hvilke sanger de likte. Vinneren var på tredjeplass hos folket, mens flere av de syv dommerne hadde den på försteplass.

Sosiale medier preges i dag av diskusjoner rundt hvorvidt juryen, der hvert medlem hadde like mange poeng å dele ut som seerne hadde tilsammen, hadde for stor påvirkning på sluttresultatet. Men uansett; det er Uzari og Maimuna som skal reise til Wien for å forsvare de hviterussiske fargene.

Uzari deltok i den hviterussiske uttagningen også i 2012 og 2013, og har en nokså stor fanskare blant Eurovision-tilhengerne rundt i Europa, kanskje spesielt i östlige deler. Han er også mannen bak det hviterussiske bidraget «Sokal», i årets JESC. Det ble fremfört av Nadezhda Miyakova, og endte på syvendeplass.

Maimuna er födt i St.Petersburg, med mor fra Hviterussland og fra fra Mali. Hun vokste opp delvis i Mali og delvis i Hviterussland. Hun begynte opprinnelig å spille piano, men byttet ganske tidlig til fiolin. Musikken hennes karakteriseres som pop/classical crossover, og hun har vunnet en rekke musikkonkuranser, både i Hviterussland og utenlands.

Uzari og Maimuna har ikke tidligere arbeidet sammen, men har deltatt i ulike tv-programmer og musikkonkurranser samtidig, men da hver for seg. De bestemte seg for å blande stilene sine, og likte resultatet så godt at de önsket å dele det med verden.

Sangen deres, «Time», handler om viktigheten av å ta vare på den tiden vi har fått tildelt, å ikke kaste bort livet, men virkelig leve i de gode öyeblikkene vi deler med venner og familie.

Det er forövrig tydelig at de liker nordisk/skandinavisk musikk, for de har henholdsvis Loreens «Euphoria» og Margarets «I Feed You My Love» som favoritter i Eurovision-sammenheng.

escNorge önsker Uzari & Maimuna lykke til på scenen i Wien i mai!! 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien