Lær deltakerne i Georgia å kjenne!

Georgiens finale nærmer sig med hastige skridt, og i programmet «Communicatori» har de forleden dag sluppet deres 5 håb for i år.

Den 14. januar åbner den georgiske nationale tv-stasjon GPB op for årets finale, hvor vinderen som skal repræsentere landet i Wien findes. Følgende 5 deltakere stiller i den geogiske finale:

Eter Berashvili: If someone

Eter har studeret musik Signani. Hun spiller violin og bass guitar. Hun har bl.a. studeret vokal på Moskvas Estrada & Jazz College. I 2002 var hun med til at grundlægge gruppen A’Aappela Express, hvilket stadig i dag nyder sukses i flere lande, bl.a. i Russland. Hun deltok i 2013 i projekt New Vioce i Russland, hvor hun tok sig til en kvartfinale. Gjennom årene har hun arbeidet med flere etablerede kunstnere.

Edvard Maison: We are freeeee

Edvard er kendt som filminstruktør, musikvideoinstruktør og rapper i Georgien. Han blev i 2012 hædret med en pris for årets «fund» i Bulgarien. Han har tidligere arbejdet på klubber i Kazakstan. I 2012 deltok han i den Georgiske finale forud for det Internationale Melodi Grand Prix. Årets sang som han stiller med, har han selv komponeret, medens at Tako Vadachkoria har lavet teksten. Som backing vokaler kommer Tako Ananikiani og Tornike Metskhkvarishvili til å deltake.

Niutone: Run away

Gruppen Niutone blev etableret i februar 2013. Gruppen består af medlemmerne: Tamuna Babilua (keyboard), Levan Abshilava (trommer), Zura Astamadze (guitar), Nutsa Abashidze (vokal) & Shako Gelekva (basguitar). Medlemmerne i gruppen har individuelt deltaket i forskellige nasjonale og internasjonale konkurranser/projekter, deriblandt: Star Academy, Geostar 2011, Ana-Bana 2012, Vild med dans, I Love Georgia, ALFA Jazz Festival 2014, Borneo Jazz Festival 2013, og mange flere. Gruppen arbejder pt. på deres første album.

Nina Sublatti: Warrior

Nina er en georgisk artist, kunstner og lærer. I 2008 blev hun uddannet fra musikskolen, med klaver som spesiale. Hun har gjennom sin karriere optrådt med forskjellige bands, og har gjennom tiden givet adskillige konserter i Georgien. Hun har ligeledes haft et samarbejde med den etablerede georgiske artist Bera. I 2011 startede hun et samarbejde med de Gorgiske Dream Studios. I 2014 startede hun med at studere ved Vano Sarajishvili Tbilisi Stats Konservatorium, hvor hun læser ved fakultetet for Musik Teknologi. Hun arbejder derudover også på musikskolen Tin Club, hvor hun underviser de unge spirende kunstnere.

Misha Sulukhia: One and only

Mishka er en alsidig artist, og spænder bredt fra pop, rock og over til klassisk musik. Han spiller: klaver, violin, fløjte, saxofon og guitar. Han er uddannet ved Paliashvili Sentrale Musik Skole og Vano Sarajishvili Tbilisi Stats Konservatorium. Han har deltaket i forskjellige projekter og konkurranser, deriblandt: den internationale konkurranse Crystal Stork, Projekt Bravo og den internationale konkurranse Golden Talent.

 

Skulle GPB slippe flere detaljer om årets nasjonale finale, vender vi naturligvis tilbake med disse hurtigst muligt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien