Dette er de tyske finalistene

Tyskland og NDR har i morgentimene offentliggjort de syv navnene til landets Unser Song 5. mars.

 De syv utvalgte vil der møte vinneren fra klubbfinalen 19. februar, slik at det totale antallet artister vil bli åtte. I finalen vil hver artist fremføre to låter.

Navn og bidrag, som dels ikke er offentliggjort, er valgt av medlemmer fra landets største plateselskaper, samt NDR selv og radioshowet Popwellen og ARDs Young Radio.

De syv finalistene er:

  • Fahrenhaidt
  • Faun
  • Alexa Feser
  • Mrs. Green Bird
  • Andreas Kümmert
  • Laing
  • Noize Generation

Kort om navnene:

Fahrenhaidt er en duo bestående av to av landets mest erfarne bakmenn. Det hele beskrives som nature pop fremfor new age, og bidraget har fått navnet Firelight. De to herrene bak prosjektet heter Andreas John og Erik Macholl, og de har både skrevet og produsert låter for flere store navn på det tyske markedet.

Med Faun møter vi et band midt mellom dagens elektroniske uttrykk og melodilinjer og instrumenter satt i middelalderen. De startet opp i 1999, men fikk først sitt virkelige gjennombrudd for noen få år siden. Deres to siste album har begge gjort sakene sine riktig så bra på det tyske markedet.

Alexa Feser er et mer ubeskrevet blad som debuterte senhøstes i fjor. Her er man mer inne i popland, der halvt amerikanske Alexa beskrives som et navn som har jobbet seg opp i musikken gjennom en årrekke. Helt på tampen av fjoråret startet jobbingen å vise resultater, da hennes første låt startet å klatre på de tyske listene.

Mrs. Greenbird er ingen frue, men en duo bestående av Steffen Brückner og Sarah Nücken. De beskrives som en folk-duo, men foretrekker selv at de fremfører «singersongwritercountryfolkpop». De plasserte seg helt øverst på de tyske albumlistene med sitt debutalbum for et par år siden, og per dato har de nylig slippet oppfølgeren. Man kan kanskje en referanse her til «kunne Nederland i fjor, kan vi i år»?

Andreas Kümmert har en tredjeplass bak seg fra 2013-sesongen av The Voice. Både utrykks- og sjangermessig minner han mer om en utgave av Joe Cocker fremfor glitter og stas, noe som har gitt ham fin oppmerksomhet og gode salgstall i ettertid. Fjorårets album Here I Am ble en stor suksess på det tyske markedet.

Berlin-kvartetten Laing består av fire jenter, eller rettere sagt kanskje kvinner? Deres tyskspråklige elektropop har ført til sekssifrede salgstall i Tyskland, og singlen Morgens immer müde ble en stor hit tilbake i 2012.

Siste navn er Noize Generation, en DJ som egentlig har navnet Jewgeni Grischbowski. Han er ukrainskfødt, oppvokst i Tyskland og nå basert i München. Bidraget blir hans debut i det store offentlige på egen hånd, men han har i mange år mikset og remikset for andre navn. Med debutsinglen A Song for You kryper han også inn i det mer pop-rettede markedet fremfor å kun bruke elektroniske lyder og samplinger.


 

I finalen skal her artist fremføre to låter hver, der man gjennom innledende runder og dueller til slutt ender opp med to navn og to bidrag i en superfinale.

Låtene vil trolig ikke bli offentliggjort før selve finalekvelden.

 

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien