Portugal velger nasjonal finale

I 2015 skal vi nok en gang få gjensyn med tradisjonsrike Festival de Cançao. Den portugisiske TV-kanalen RTP har offentliggjort at de nok en gang går for en nasjonal finale for å velge deres representant til Eurovision Song Contest

RTP melder at de har invitert 12 låtskrivere til å levere inn en låt til den nasjonale finalen. De kan få velge artist selv, men artisten må godkjennes av RTP i forkant. Det er ikke bestemt noe spesielt tema for finalen i år. I fjor var det «glede», mens det i 2012 var fokus på den tradisjonelle sjangeren fado. Det er dermed fritt frem for låtskriverne i år. Forhåpentligvis vil det føre til et felt med mange ulike sjangre og artister.

Det er ukjent om det blir semifinaler og finale eller bare en finale, men antall deltakere tyder litt på at det holder med én finale i denne omgang. Festival de Cançao tar sted tidlig i mars.


Fjorårets deltakelse endte rett utenfor finalen for Portugal. Suzy sang låten Quero ser tua for Europa, og selv om seerne gjerne ville ha henne til finalen, var ikke juryen enig. Semifinalen endte med en 11. plass og bare ett enslig poeng bak San Marino og Valentina Monetta. Vi får håpe Portugal har bedre lykke i årets utgave.

Portugal har altså bekreftet at de igjen skal avholde den tradisjonsrike Festival de Cançao. Finalen går av stabelen i tidlig mars måned. Portugal har ikke vært i en ESC-finale siden Oslo i 2010. Vil de endelig klare det igjen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien