NRK nyheter sender MGP-lansering i dag klokka 11.45

Når NRK nyheter velger å sende direkte fra en lansering av MGP-artister er det kanskje grunn til å tro at de har noe å være stolt av å vise fram. Klokka 11.45 starter sendingen på NRK1. Den streames selvsagt også på Nett TV, og sannsynligvis dekker også VGTV lanseringen. 

Lanseringen foregår i Store Studio på NRK Marienlyst.
Det er her Kringkastingsorkesteret ofte øver og har konserter. Kanskje er de også tilstede på dagens lansering?

Det har i år ikke vært noen lekkasjer i pressen, men vi har likevel valgt å samle litt informasjon herfra og derfra og laget en liste på ti mulige navn.

Vi vet allerede noe. Musikkansvarlige Vivi Stenberg har sagt det blir et flertall av kvinnelige artister. Styret i den norske Grand Prix-klubben har på Facebook skrevet at det er et  aspekt ved årets finale som gjør den helt unik, og at årets finale inneholder en mulighet for en verdensrekord.

I dag får vi vite artistene, og høre smakebiter på alle låtene. Låtene i sin helhet slippes i februar. Derfor kan en god pekepinn være hvilke artister som slipper musikk i neste måned. 

Erlend Bratland er tilbake. Han slipper et album i februar, og en Grand Prix deltakelse vil være en ypperlig lansering av en ny stil. Han har hintet om et «hemmelig» prosjekt blant annet i intervju med Nitimen.

Hvilken artist skal så sørge for denne verdensrekorden?

NRKs Grand Prix redaksjon fikk mye kjeft i fjor for få «gamle» og gode artister. Da kan jo Bettan vært lett å be? Hun setter verdensrekord om hun vinner og nok en gang skal delta i den internasjonale finalen.

Raylee gjorde en god figur i Stjernekamp og har i flere intervjuer hintet om hvor gøy det var å opptre med så store «numre» som hun fikk gjøre der. Hun har også sagt at det skjer mye spennende på nyåret, som hun ikke kan si noe mer om. Raylee heter egentlig Charlotte Kristiansen og har hatt hovedrollen i Annie i 2008, og en karriere som barneartist under artistenavnet «Lotta»

Så har vi  Reidun Sæther da.

Også Reidun Sæther var med i Stjernekamp og er kanskje revansjelysten etter at mange fans holdt henne som den moralske vinneren av MGP 2012. Låta «High on Love» surrer og går på GP-arrangementer overalt og vil være et navn som vil falle i smak hos mange av GP-fansen. 

Julie Bergan har vært på VG-lista også i 2014 og har også tidligere vært med i MGP i 2013 med låta «Give a little something». Hun har tidligere hatt suksess med låta «Supernova» sammen med CirCuz. Nå bor hun i Oslo sammen med Astrid Smeplass, som er kjent fra Idol. Julie har vært aktiv i studio i høst, og har ikke villet si så mye om prosjektet. Men timingen for slipp av ny låt passer godt med MGP-deltakelse. Da Astrid Smedplass ble intervjuet av VGTV ble hun spurt om hun skulle være med i MGP. Jeg synes hun svarte «Nei» litt for raskt og litt for automatsik. Så min intuisjon sier at de kan være sammen i en duett.

Et hett navn er Alexandra Joner, med samme begrunnelse som hos en del av de andre artistene. Hun har vært så hemmelighetsfull i det siste på sine prosjekter, og kunne trenge å treffe et bredere lag av folket med sin show-pop.

NRK har lovet sjangerbredde i år. Derfor er kanskje dansebandsjangeren med igjen?

Du kan nesten ikke være på en bensinstasjon på Østlandet uten å ha sett en CD med Contrazt. Dansebandet er et av landets mest populære.

Aktivitet og allianser på Facebook gjør at de havner på»gjetteliste».

På Facebook er det et arrangement som heter «MGP2015» og her har Ellen Xylander trykket «skal delta». Hun skal altså hit. Men om det er som artist kan vi selvsagt ikke vite. Hun er ukjent for de fleste, men har solgt ganske bra på iTunes, og driver nå og promoterer seg i Sverige

Metallsjangeren er en av Norges største eksportartikkel når det kommer til kultur. I 2020 gjorde Keep og Kalessin furore med «Dragontower», og i 2011 i pausenummeret sammen med Alexander Rybak. De slipper nytt album 16.februar, men da uten den vokalisten som frontet bandet i 2010. Kan vi få et magisk samarbeid mellom KoK og KORK 14. mars?

Audun Rinsel og Pål Rake er to arbeidsomme fyrer som kan være aktuelle i årets finale.

Audun Rinsel var med i Idol2006, men har siden vært aktiv som sanger. Blant annet gjorde han et sterkt inntrykk i «The Voice» i 2013. Han har jo vist at han ikke har noe imot musikkonkurranser og litt basert på informasjon herfra og derfra setter jeg han opp på min gjetteliste. Mulig det blir en duett med Pål Rake? Eller kanskje Audun ikke er med, men Pål stiller opp som soloartist? Pål var også med i «The Voice» og har fått mye radiospilling med låta si «Får du som fortjent» i 2011.

Fasiten får vi altså klokka 12.00 i dag. Det vitkige er ikke å ha gjettet riktig, men at vi får en bukett av artister som kan gi oss en spennende finale i Oslo Spektrum 14. mars. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien