Intervju med Ira Konstantinidis

Hun har deltatt på UKM og Elvebakkenrevyen, nå er hun klar for å stå på scenen i Oslo Spektrum i MGP-finalen. Vi har tatt en prat med Ira Konstantinidis!

Ira Konstantinidis er halvt gresk, 17 år gammel og for tiden går hun på musikklinja på Foss videregående skole i Oslo. Hun har alltid vært en sangfugl og hennes store forbilder er Etta James og Amy Winehouse. Selv har ikke Ira så mange sceneopptredener å vise til, men hun elsker å stå på scenen og tidligere har hun deltatt på Ungdommens kulturmønstring og vært med i Elvebakkenrevyen. Allikevel blir spranget mellom revyscenen og MGP-scenen i Spektrum ganske stort.

Låta hun skal fremføre i MGP-finalen heter «We Don’t Worry» og hun beskriver den som en låt der man kan slippe seg løs, glemme alle bekymringer og slutte å bry seg så mye om hva alle andre tenker.
Øyvind Blikstad og Bjarte Giske har komponert låta, hit-makeren Ali «A-lee» Pirzad og tidligere MGP-deltaker Julie Bergan har skrevet teksten.

Vi har tatt en prat med Ira for å bli litt bedre kjent med henne:

Hei Ira!
Endelig er det offisielt at du skal være med i MGP 2015! Hvordan føles det?
Det kjennes helt uvirkelig og jeg innså det ikke helt før på pressekonferansen. Det er ikke før nå at jeg merker hvor stort dette er og at stresset begynner å komme. Jeg har virkelig aldri vært med på noe lignende, så foreløpig er oppmerksomheten veldig rar. Og alt skjedde på en dag nærmest.

Hvorfor valgte du å bli med i årets Melodi Grand Prix?
Det var ikke jeg som chaset denne muligheten. Jeg er ekstremt fornøyd og takknemlig for at jeg har fått bli med på denne syke erfaringen, men hadde nok aldri prøvd å bli med om det ikke hadde vært for Øyvind som spurte meg dagen før demoen skulle sendes inn, om jeg ville prøve meg på noe som kanskje kunne bli med i MGP. Jeg kom ned i studio på Elvebakken, hørte sangen for første gang, spilte den inn, fikk frihet til å freestyle litt og så ble den sendt inn. Hadde egentlig ingen forventning om at jeg faktisk skulle få bli med!

Kan du fortelle leserne våre litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
Jeg er fra Oslo (shout out til St.Hanshaugen) og har gått på Ila fra 1. til 10, hvor jeg også gikk i korps en liten periode og spilte fløyte og trommer. Men sang har alltid vært min passion. Jeg sang veldig mye for meg selv og turte ikke synge for andre. Når jeg først turte å synge på en skoleavslutning, var responsen så bra at jeg ikke ville slutte. Synger jo konstant hjemme uansett.
Har vært med i UKM i niende, tror jeg, og Elvebakkenrevyen i første klasse.
Men ellers har jeg ikke hatt noen store opptredener og vil ikke si at jeg er kjent med musikkbransjen på noen måte, så dette er veldig nytt!

Kan du fortelle litt om hva «We Don’t Worry» handler om og hvordan den ble til?
Den handler om å slippe seg løs. Alt for mange tenker for mye på andres meninger om seg selv og trenger bare å stoppe opp og i hvert fall slippe bekymringer i løpet av de tre minuttene denne sangen varer.
Sangen er laget av Øyvind Blikstad, Ali Pirzad-Amoli, Bjarte Giske og Julie Bergan. De har virkelig greid å lage en sang som alle kommer til å få på hjernen, men som samtidig ikke har oppsettet til en normal pop-sang, som jeg vedder på at mange er lei av å høre. Den har mye fokus på akustisk gitar og har en hjemmelaget følelse, som om vennegjengen bare satte seg ned og laget en sang. Det er en pop-sang med sjel.

Hva kan vi forvente oss når du står på scenen i Oslo Spektrum?
Det blir spennende å se. Ikke det mest typiske MGP-showet, men heller ikke et «vi er så sykt ungdommer ass» type show heller, sier hun og ler.

Hvorfor bør akkurat du representere Norge i Wien?
Fordi jeg r hip, kul og n1ce, fleiper Ira.

Neidaaaa!
Jeg vil være med på å transformere folks inntrykk av MGP. Mange har et feil inntrykk og tenker at det bare er rare og glorete bidrag, så jeg føler jeg kan engasjere enda mer ungdom. Også har jeg jo en sang som jeg er sikker på at faller i smak hos de fleste, uansett alder. Den er catchy og har et bra budskap. Jeg mener også at jeg ikke faller inn i kategorien som uinteressant, «seen it before» type popartist, men en som har noe annet å tilby musikkscenen!

Har du noen favoritt MGP-låt?
Mitt favorittbidrag er Russland fra 2008. Han lå på bakken og sang med røyk i bakgrunnen, med en mann som casually gikk på skøyter og danset rundt han og spillte fiolin veldig passionately. Ekte dramatisk og spektakulær MGP-performance.
Håper jeg greier å nå hans nivå av perfeksjon, sier hun litt ironisk.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Mitt beste minne er nok når Hellas vant med «My Number One». Da var det full fest.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
STEM PÅ MEG A<333!!!!! <norge3

escNorge ønsker Ira Konstantinidis lykke til med debuten og MGP-deltakelsen!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om Ira og høre en liten smakebit av «We Don’t Worry» på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien