Intervju med Karin Park

Etter stor suksess som låtskriver i MGP 2013 og ESC i Malmö, ser det ut til denne damen har fått blod på tann. Nå er hun klar for MGP 2015 som artist med en selvskrevet låt. Vi har tatt en prat med Karin Park.

Karin Maria Erika Park er født i Djura i Sverige, men flyttet til Norge og bosatte seg i Bergen for 12 år siden.
I 2003 var hun nominert til Spelemannspris for «årets nykommer» og «beste kvinnelige pop-artist», og i 2004 vant hun Alarmprisen i kategorien «årets nykommer» med sitt debutalbum «Superworldunknown».
Hun har sluppet tre album siden den gang og i år kommer det femte med navnet «Apocalypse Pop». Karin har med andre ord vært en del av norsk musikkliv i mange år.

I 2013 deltok hun som låtskriver i Melodi Grand Prix med låten «I Feed You My Love», fremført av Margaret Berger. Låta gikk rett til topps i MGP-finalen og Margaret fikk representere Norge i Eurovision Song Contest i Malmö, hvor hun til slutt havnet på en flott fjerdeplass.
Tradisjonen tro skulle Margaret fremføre vinnerlåten i MGP-finalen året etter og der fikk hun med seg Karin Park på scenen:

Det ser ut til at seieren i MGP 2013 og opptredenen under fjorårets finale har gitt mersmak for Karin. Hun deltar i årets MGP, denne gangen som artist, med den personlige låten «Human Beings». Låten har hun skrevet sammen med britiske Guy Chambers som blant annet er kjent for sitt samarbeid med Robbie Williams.

Vi har tatt en prat med Karin for å høre litt om hennes forventninger til årets MGP-deltakelse:

Hei Karin!
Endelig er det offisielt at du skal være med i MGP 2015! Hvordan føles det?
Det føles helt topp og helt riktig på alle mulige måter.

Hvorfor valgte du å bli med i årets Melodi Grand Prix?
Det var helt klart denne sangen som gjorde at jeg ønsket å synge selv. Den er viktig for meg og jeg hadde lyst til at den skulle få et større og bredere publikum enn det jeg vanligvis har.

Kan du fortelle leserne våre litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
Jeg debuterte i Norge med albumet «Superworldunknown» og har, med mitt nye album «Apocalypse Pop» som kommer 2. mars, laget tilsammen 5 album. Jeg er opprinnelig svensk, men har bodd 12 år i Norge. Her møtte jeg min kjæreste som er fra Haugesund, og synger i Årabrot.

Du har en del erfaringer med å stå på scenen og i fjor sto du på scenen i MGP-finalen sammen med Margaret Berger. Tror du disse erfaringene gir deg noen fordeler i årets MGP-finale?
Absolutt. Det er ikke hver dag jeg får stå på en så stor scene. Det er noe helt annet, og jeg lærte mye sammen med Margaret. Jeg har spilt mange konserter rundt i hele Europa, men det har alltid vært på mindre scener. Det skal bli fantastisk å få fremføre «Human Beings» i Oslo Spektrum. Den sangen er liksom virkelig min egen føler jeg.

Kan du fortelle litt om hva «Human Beings» handler om og hvordan den ble til?
Min kjæreste ble kreftsyk i fjor og vi gikk igjennom en veldig tung periode. Jeg skriver musikk når jeg må deale med ting, og kanskje denne låten fikk litt ekstra magi fordi alt var så vanskelig rundt omkring. Musikk fungerer sånn har jeg inntrykk av.
Ble den laget spesielt for MGP?
Nei, den var ikke skrevet spesielt for MGP. Jeg lager ikke musikk på den måten, jeg skriver bare. Det viktigeste er at det blir noe fett, også finner jeg ut senere hva jeg vil gjøre med den.

Hva kan vi forvente oss når du står på scenen i Oslo Spektrum?
Denne sangen er virkelig spesiell for meg og det kommer nok til å merkes på min opptreden også. Det blir underholdene men samtidig sikkert ganske intenst. Jeg elsker spesielt lys – og er gjerne litt dramatisk, så jeg håper jeg får gjøre noe spennende der.

Hvorfor bør akkurat du representere Norge i Wien?
Jeg har sånn lyst til at denne sangen skal få et langt og stort liv, jeg synes den fortjener det.
Og jeg håper og tror at jeg kan framføre den med en overbevisning som får folk å stemme på den, og at jeg kan vise frem Norge i Eurovision på en måte som er Norge verdig. Dere har tatt meg så godt imot her.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Du, jeg digget Sebastian Telliér når han kom in på en golfbil på scenen og hadde folk i koret som alle var utkledd til ham. Det var god humor.

Har du noen favoritt MGP-låt?
Den beste låten må jo være «Främling» med Carola. Hun var mitt idol når jeg var 6 år.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Nyt av en deilig kveld i Oslo Spektrum for det første. Og velger dere å stemme på meg så lover jeg å være HELT RÅ i finalen i Wien.
Heja Norge!

escNorge ønsker Karin Park lykke til med deltakelsen i årets Melodi Grand Prix!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om Karin og høre en liten smakebit av «Human Beings» på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien