Mélanie René tok den sveitsiske billet til Wien.

24-årige Mélanie René tok i går seiren ved den sveitsiske finale i «die Entscheidungsshow 2015» med låten «Time to shine». 

 

Rammen var vanen tro sat i Bodensee arena i Kreuzlingen, hvor 6 artister hadde funnet vei til den sveitsiske finale. Alle artisterne startede kvelden med å fremføre deres bud på en sveitsisk vinner, efterfælgende kom de atter på scenen, denne gang med en coverversjon. Underholdningen inden at hele showet var ovre stod fjor årets ESC-vinner, Østerriske Conchita Wurst for. Som forventet var det vinner-låten: «Rise like a Phoenix» som fyldte salen fra scenen. Hele showet blev ledet av tv-verten og ESC-kommentatoren Sven Epiney.

 

Avgjørelsen av hele konkurransen blev avgjort lige mellem en av Sveitsisk tv sammensat ekspertjury og seerne. Juryen bestod av følgende 10 personer:

 

TV SRF:

  • Peter Ramon Baumann (ESC Fanclub)
  • Lilly Behling (Musikredaktør DGST)
  • Dano Tamasy (Musikredaktør SRF 3)
  • Mark B. Lay (Vocalcoach)

 

TV RTR:

  • Alice Bertogg (Moderator RTR/Sangerinde)

 

TV RTS:

  • Grazia Covre (Koreograf)
  • Valerie Ogier (Journalist & skribent)
  • Nic Maeder (forsanger Gotthard)

 

TV RSI:

  • Sebastiano Pau-Lessi (Sanger)
  • Simone Tomassini (Sanger)

 

Ekspertjuryen og seerne var enige om at vinneren skulle være Mélanie René med låten «Time to shine». De 6 deltakere plasseredes slutteligt som nedenfor:

 

1. plass

Mélanie René – «Time to shine»

(Mélanie René)

 

2. plass

Timebelle – «Singing about love»

(Mihai Alexandru + Andrada Ioana

 

3. plass

Licia Chery – «Fly»

(Léticia Andris

 

4. plass

Andy McSean – «Hey Now»

(Andy Stadelmann

 

5. plass

Tiziana – «Only Human»

(Jesse Singer, Nick Banns, Chris Soper, Will Knox + Shayna Zaid

 

6.plass

Deborah Bough – «Take Me Back to 23»

(Deborah Bough)  

 

 24-årige Mélanie er af oprindelse fra Mauritius. Hun er føtt ind i en familie med musik, og har siden starten af livet fået musik ind på alle måder. Hun har studeret musik ved Akademiet for Moderne Musik i Guildford, Storbritannien. Hun har ved flere tidligere lejligheter representeret Sveits ved internasjonale Musik Festivaler.

 

I år bliver det så tid for Mélanie til å representere Sveits i nabolandet Østerrike. Reisen til årets ESC-konkurranse bliver således ikke en av de lange. Om Mélanie og låten «Time to shine» først tager sig til finalen, og kanskje senere tager en bedre plassering end Sveits fikk i 2014, det vil tiden vise. Stort tillykke til Mélanie René og sveits med seiren i første omgang! 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien