Intervju med Erlend Bratland

De fleste husker han nok best fra 2008 da han vant Norske Talenter, men så trakk han seg forsiktig tilbake. Etter noen år i kulissene gjør han comeback og nå er han klar for MGP 2015. Vi har tatt en prat med Erlend Bratland.

Erlend Bratland er nok best kjent for de fleste som gutten med den nydelige stemmen og det fargerike håret.
Som 13-åring spilte han i musikalene Oliver og Chess og etter hvert forsøkte han seg i Ungdommens Kulturmønstring (UKM) og Talent Haugaland.
I 2008 deltok han i Norske Talenter og stakk til slutt av med seieren etter en vakker fremførelse av Anouks «Lost», som ble Erlends første singel.
Kort tid etter seieren slapp han albumet «True Colors» og han ble nominert til Spellemannspris for «Årets nykommer» og «Årets hit».

Etter seieren i Norske Talenter turnerte Erlend landet rundt en stund, før han omsider trakk seg tilbake og utdannet seg som frisør.

De siste årene har han jobbet litt i kulissene med å skrive låter og utvikle seg som artist.
Høsten 2014 gjorde han comeback med låten «Silent Sister» og nå er han klar for MGP 2015 med låten «Thunderstruck». Låten er skrevet av Joy & Linnea Deb som blant annet skrev Sveriges ESC-bidrag i 2013, «You», fremført av Robin Stjernberg.

Vi har tatt en prat med Erlend for å høre litt om hans forventninger om MGP-deltakelsen:

Hei Erlend!
Endelig er det offisielt at du skal være med i MGP 2015. Hvordan føles det?
Det føles helt fantastisk å få være med i MGP! Dette er en veldig riktig arena for meg, og det er en ære å bli plukket ut.

Hvorfor valgte du å bli med i årets Melodi Grand Prix?
jeg prøvde meg faktisk i 2014, men låten vi sendte inn var ikke helt i riktig da. Vi fikk beskjed om at vi kunne gi den låten en ny sjanse i 2015. Dette var og et samarbeid med Joy og Linnea Deb, men vi ville gjøre noe nytt, og da var det like greit å lage en helt ny låt sammen. Det er så viktig for meg å kunne være med på skriveprosessen, for å få en personlig låt.

Kan du fortelle leserne våre litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
Jeg begynte å stå på scenen når jeg var 12-13 år, og startet da med musikaler. Jeg har vært med på lokale talentkonkurranser på Vestlandet og deltok i UKM i 2007.
Og så var det det store året 2008, da jeg vant, og fikk stor suksess etter talent programmet, «Norske Talenter». Jeg ga ut en plate og reiste hele landet rundt i ca. 1,5 år. Siden den tiden så har jeg jobbet mer i kulissene, skrevet låter og vokst som artist.

Kan du fortelle litt om hva «Thunderstruck» handler om og hvordan den ble til? Ble den laget spesielt
for MGP?
Ja, «Thunderstruck» ble laget spesielt for MGP. Den ble til i studioet til Joy og Linnea i Stockholm, en gang i høst.
Låten handler om det å være langt nede, men også det å reise seg igjen, sterkere. Når det stormer som verst rundt deg, er det viktig og huske at solen skinner rett rundt hjørnet.

Hva kan vi forvente oss når du står på scenen i Oslo Spektrum?
Jeg skal gjøre alt jeg kan for å levere hele pakka! Noen danser blir jeg aldri, men jeg satser på at NRK hjelper meg med å lage et killer sceneshow! Det er en kraftig låt som fortjener et kraftig show!

Hvorfor bør akkurat du representere Norge i Wien?
Jeg vet at dette er riktig konkurranse for meg og jeg vil dette veldig mye. Jeg har også tro på at «Thunderstruck» kan «slå ned» i ESC.

Har du noen favoritt MGP-låt og hva er ditt beste MGP-minne?
Jeg er blodfan av Loreen, og det var nok etter hennes deltakelse at jeg så på ESC på en helt ny måte. Andre jeg liker godt er Margaret Berger og Reidun Sæther, hun har en helt fantastisk stemme.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Dette året blir en fest og jeg er veldig klar for å gi dere alt jeg har i Oslo spektrum!

escNorge ønsker Erlend Bratland lykke til med deltakelsen i årets Melodi Grand Prix!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om Erlend og høre en liten smakebit av «Thunderstruck» på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien