Intervju med Jenny Langlo

Hun ble kjent for det norske folk da hun sang og spilte seg helt til topps i Idol for 4 år siden. Nå er hun klar for MGP 2015.
Vi har tatt en prat med Jenny Langlo.

Jenny Langlo er 21 år gammel og kommer fra Stordal på Sunnmøre, men for tiden bor hun i Oslo.
Hun begynte tidlig å synge og spille gitar, og da hun var i syvårsalderen hadde hun allerede begynt å skrive låter.
Tidlig i tenårene startet Jenny å opptre og etter hvert deltok hun blant annet på Ungdommens Kulturmønstring, som bidro til å gi henne erfaring med å stå på scenen.

Og sceneerfaringen skulle vise seg å bli viktig da Jenny i 2011 meldte seg på Idol og gikk videre til finalerundene. Uke etter uke danket hun ut den ene konkurrenten etter den andre, og til slutt vant hun finalen etter å ha fremført tre låter, blant dem var vinnerlåten «Building an Aeroplane», som også ble hennes første singel.

Etter seieren i Idol valgte Jenny å fullføre videregående og i 2012 kom hennes andre singel «Million Dollar Signs». Hun har fortsatt å satse på musikken ved siden av studiene og i 2013 slapp hun sin tredje singel «Mockingbirds».

Jenny deltar i årets Melodi Grand Prix med låten «Next to You» som hun har skrevet sammen Robin Mortensen Lynch og Niklas Olovson (Machopsycho), som også samarbeidet med Karin Park om å skrive «I Feed You My Love», vinnerlåten til Margaret Berger i MGP 2013.

Vi har tatt en prat med Jenny for å høre hvilke forventninger hun har til deltakelsen i årets MGP:

Hei Jenny!
Nå er det endelig offisielt at du skal være med i MGP 2015! Hvordan føles det?
Utrolig deilig å endelig kunne fortelle det! Man er jo alltid litt spent på reaksjonene, så det er veldig fint at katta endelig er ute i sekken og man kan begynne å glede seg åpenlyst.

Hvorfor valgte du å bli med i årets Melodi Grand Prix?
Det var flere grunner som talte for å bli med i årets MGP, men det er spesielt stas siden det er jubileumsår. Det er ikke så ofte man får muligheten til å stå på scenen i Oslo Spektrum sammen med KORK, så denne muligheten måtte jeg rett og slett bare gripe.

Kan du fortelle leserne våre litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
Jeg er opprinnelig fra Stordal på Sunnmøre, men bor nå i Oslo og jobber med musikk. Jeg begynte å opptre med gitaren og egne låter i begynnelsen av tenårene og har studert musikk både på videregående og høyskole. Etter min deltakelse i Idol i 2011 har jeg drevet seriøst med musikken og er i dag signert hos Universal Music.

Vi husker deg fra 2011 da du vant Idol. Hva har du drevet med siden den gang?
Siden da har det skjedd veldig mye. Jeg valgte å fullføre videregående skole rett etter seieren min, og etter det valgte jeg å flytte et år til Trondheim for å begynne å jobbe med musikk. Senere har jeg også studert et år på Nordisk Institutt for Scene og Studio i Oslo.

Du har en del erfaringer med å stå på scenen foran et stort publikum og opptre live foran mange TV-seere. Tror du at erfaringene fra Idol gir deg noen fordeler i MGP-finalen?
Jeg tror absolutt at erfaringene mine fra Idol vil hjelpe meg i å beholde roen. Jeg tror derfor jeg kommer til å ha det gøyere og nyte opptredenen mer nå enn om jeg hadde vært helt fremmed for det å opptre på TV. Jeg gleder meg bare masse!

Kan du fortelle litt om hva «Next to You» handler om og hvordan den ble til? Ble den laget spesielt for MGP?
Jeg gikk i studio med produsentene i Machopsycho i Gøteborg for å legge vokal på en annen låt tiltenkt for MGP. Vi hadde et par timer igjen før jeg skulle ta toget tilbake til Oslo, og vi bestemte oss for å skrive en ny låt. Den ble gjort på et par timer og det var en veldig leken prosess vi bare gjorde for gøy. Tydeligvis ble resultatet så bra at MGP-juryen ønsket å ha med denne låten isteden.
«Next to You» handler vel egentlig om den fantastiske, men grusomme følelsen av å miste litt kontrollen på seg selv og følelsene sine.

Hva kan vi forvente oss når du står på scenen i Oslo Spektrum?
Jeg kommer til å synge med hjertet og gi alt. Jeg håper det blir et show som både er visuelt spennende og ikke minst en fengende låt.

Hvorfor bør akkurat du representere Norge i Wien?
Det ville for det første vært en enorm drøm og en ære for meg å representere Norge i Wien. I tillegg har jeg skrevet en låt fra hjertet som jeg vet mange kan kjenne seg igjen i, og som jeg har lyst til å fenge flest mulig med.

Har du noen favoritt MGP-låt?
Jeg er faktisk utrolig fan av fjorårets vinnerlåt «Rise like a Phoenix» av Conchita Wurst. I tillegg har jeg alltid elsket en litt mindre kjent låt, «Sweet People» av Alyosha som ble fremført under sist Eurovision i Oslo, 2010.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Mitt beste MGP-minne må nok være da Alexander Rybak vant Eurovision-finalen. Jeg husker jeg var på en utefest, og festen gikk rett og slett i taket da vi fant ut at han hadde vunnet.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Jeg gleder meg enormt mye til å synge for dere, og håper dere liker opptredenen min så mye at dere stemmer på meg!

escNorge ønsker Jenny lykke til med deltakelsen i årets Melodi Grand Prix!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om Jenny og høre en liten smakebit av «Next to You» på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien