Resultater fra Dansk Melodi Grand Prix 2015

Lørdag kveld blev Dansk Melodi Grand Prix avgjort – efter en spendende avstemning stod det klart, at den danske representant blev gruppen: Anti Social Media med låten «The Way you are».

 

Scenen var sat i den Nordjyske hovedstad Aalborg, hvor Gigantium endnu en gang åpnede dørene til det Danske Melodi Grand Prix. Verterne Jacob Riising og Esben Bjerre guidede seerne sikkert gjennom showet, og der blev blandt andet budt på en tur forbi Wien, hvor verterne forsøkte å skaffe den bedste plassering for danskerne på forhånd. Scenen i Gigantium var denne gang en rund ophøyet plateau med en catwalk ut till en mindre rund og lav scene. DR valgte i år å forsøke med en ny versjon av MGP, og således var blandt andet den klassiske nostalgi-trip ned av memory lane fjernet, og erstattet med et gjensyn med fjorårets vinner, Bassim.

 

Ligeledes var der lavet endringer ved avstemningen, et punkt som mange danskere de senere år har ytret ønske om forandringer ved, så DR hadde valgt å gjeninnfører de regionale juryer: Hovedstaden, Sjælland, Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark. Poengene fra jury og seerne vektede lige, og da juryerne skulle levere poeng i tradisjonel ESC-stil, havde de total 290 poeng å gi. Seerne skulle ligeledes fordele 290 poeng, og det blev regnet ut fra prosentdelen som låten fikk ved avstemningen. Efter endt avstemning stod det klart at juryernes vinner og seernes vinner ikke var den samme, og selvom at Anne Gadegaard fikk 19,9 av seernes stemmer, holdt det ikke helt opp til juryernes vinner, 6 poeng endte med å skille nr. 1 og 2.

 

DMGP2015

 

1.

Anti Social Media – The Way you are 

 

2.

Anne Gadegaard – Suitcase

 

3.

Julie Bjerre – Tæt på mine drømme

 

4.

Cecilie Alexandra – Hotel A

 

5.

Babou – Manjana

 

5.

World of Girls – Summer without you 

 

7.

Tina & René – Mi amore 

 

7.

Marcel & Soulman Group – Når veje krydses 

 

9.

Andy Roda – Love is love

 

10.

Sara Sukurani – Love me love me

 

Kveldens underholdning stod fjorårets vinner Basim for. Han sang sin nye låt «Picture in a frame» medens at Aalborg Symfoni Orkester spillede til. Selvfølgelig var der også et gensyn med hans vinnerlåt «Cliché love song».

 

 

Anti Social Media består av gutterne: Philip (forsanger), Nikolaj (guitar), David (bas) og Emil (trommer). Gutterne har hver især tidligere spillet i det ukendte, men efter at gruppen er blevet dannet, skal det stå sin prøve nu. Årsagen til at de valgte å stille op ved Dansk Melodi Grand Prix er, at de synes der er noget helt unikt over denne konkurranse. Man får samtidig mulighed for at ta 3 minutter av rundt regnet 2 mio. danskeres tid, hvor alles øyne og ører er helt i deres makt.

 

Låten er skrevet av de 2 erfarne herre, Remee & Chief1, som begge er rutinerede personligheter i den danske musikindustri. Remee er pt. dommer/coach hos DR’s X-Factor, som er i gang for tiden. Remee & Chief1 var netop også bak Soluna Samay og låten «Should’ve known better» i 2012. Remee hadde inden da været med bak et tysk bidrag ved det Internationale Melodi Grand Prix, og Chief1 var mannen bak Kølig Kaj, som stillede op for Danmark med låten «Stemmen i mit liv» tilbake i 1997.

 

Låten «The Way you are» kan hurtigt få folk til å tenke på adskillige årtier tilbake i tiden, og kanskje nermere omkring the Beatles. Låten er skrevet for mere end 10 år siden, og Remee har egentligt ønsket å kassere den flere gange, men Chief1 stod fast på at låten var med stort potensjale, de skulle bare have den rette til å synge den. Det fandt de nu.

 

Anti Social Media og Danmark stiller i den 1. semifinale, når danskerne indtager Wien til mai.  

 

  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien