Australia deltar i Eurovision Song Contest 2015!

Nei det er ikke vår ute enda, så dette er ikke en april-spøk! EBU har helt ute av det blå annonsert at Australia skal delta i Eurovision Song Contest 2015! Det betyr at årets deltagerliste går fra 39 til 40 land.

Årets Eurovision Song Contest blir nummer 60 i rekken og årets slagord er «Building Bridges» og da er det jo en utmerket anledning til å la Australia delta i Eurovision Song Contest. I følge Eurovision sine offisielle hjemmesider er det kun i år Australia får lov til å delta i ESC.

«Det er et modig og samtidig et spennende grep. Det er vår måte å si, «la oss feire denne festen sammen!» sier Jon Olav Sand i en kommentar til Eurovision.tv

Australia har vist Eurovision Song Contest via TV-kanalen SBS siden 80-tallet og det har lenge vært en kjent sak at det australske folk er veldig glade i Eurovision Song Contest. I fjor fikk Australia en unik mulighet til å vise seg frem på ESC-scenen da pausenummeret i den andre semifinalen var viet til dem og Jessica Mauboy låta «Sea Of Flags».

Australia slipper å delta i noen semifinale, da de får delta direkte i finalen. De får stemme i begge semifinalen samt selvfølgelig også i finalen. Ellers skal Australia delta som nasjon på lik linje med alle andre land. Hvilken artist som skal delta for Australia er enda ikke bestemt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien