Tolv finalister klare i Romania

(OPPDATERT MED ALLE LÅTENE) Forberedelsene til Selecţia Naţională, den nasjonale utvelgelsen i Romania, er i full gang. I dag kunne TV-kanalen TVR offentliggjøre artistnavn og titler til de tolv bidragene som er plukket ut til finalen.

TVR kan melde at rundt 100 bidrag har blitt sendt inn til kanalen, og en intern ekspertjury har brukt de siste dagene til å velge ut låtene som skal få delta i finalen. Startfeltet ser nå slik ut (i alfabetisk rekkefølge etter låttittel):

A million stars – Luminiţa Anghel

Chica latina – Aurelian Temişan feat. Alexa

De la capăt – Voltaj

Dragoste în lanţuri – Băieţii

Love won’t run away – Blue Noise

My light – Rodica Aculova

Nowhere – Cristina Vasiu

Save us – Tudor Turcu

Secret place – Super Trooper

Still alive – Ovidiu Anton

Superman – Lara Lee

We were in love – CEJ

 

Blant artistnavnene finner vi altså Luminiţa Anghel, som i 2005 sørget for Romanias hittil beste plassering i ESC da hun sang Let Me Try til en 3. plass i finalen i Kyiv – et resultat som senere ble tangert av Paula og Ovi og deres Playing With Fire i Telenor Arena i 2010. Anghel har forsøkt seg i den rumenske finalen også ved andre anledninger, senest i 2013 med låten Unique. Bandet CEJ består av medlemmer av den svenske gruppen Rednex, som gjorde det stort med Cotton Eye Joe på 1990-tallet og forsøkte seg i den rumenske finalen også i 2007 og 2008 (og i den svenske Melodifestivalen i 2006). Ovidiu Anton og Tudor Turcu er velkjente navn fra de senere års utgaver av Selecţia Naţională, mens boybandet Baietii og moldoviske Rodica Aculova er nye bekjentskaper i denne sammenheng.

Finalen i Romania går av stabelen søndag 8. mars.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien