Finale i Portugal 7. mars

RTP har nå avslørt litt mer om hvordan årets Festival de Cancao skal foregå. Det skal avholdes to semifinaler og en finale. Finalen går av stabelen den 7. mars.

 

Totalt 12 artister skal kjempe om billetten til Wien i Mai. De vil bli delt inn i to semifinaler som skal avholdes 3. og 5. mars. Av de seks låtene i hver semifinale vil to av dem bli sendt videre av seerne, mens juryen deretter velger en låt. Dermed får vi totalt seks artister i finalen som avholdes 7. mars. Der vil to låter velges av seerne og en låt velges av juryen til å gå til superfinalen. I superfinalen velger seerne alene hvem som får billetten til Wien. Hvilke artister som skal delta i årets utvelgelse er enda ikke kjent.

 

Portugal håper å komme til sin første finalen siden 2010 da Filipa Azevedo sang «Ha Dias Assim» til en 19. plass. Fjorårets comeback fra Portugal, etter ett års fravær, gikk ikke slik de håpet. Suzy strandet i semifinalen tross stor seerstøtte. Juryen derimot var mye mer lunken til låta og dermed falt Portugal utenfor finalen.

 

Portugal deltar i Eurovision Song Contest 2015 i den første halvdelen av den andre semifinalen den 21. mai. Hvem som vil synge om finaleplass denne dagen blir altså kjent den 7. mars.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien