Oppsummert: Sanremo finalen 2015

Etter nesten fire og en halvtime var det plutselig klart: Il volo vinner Sanremo festivale 2015, og får samtidig jobben med å representere Italia i Wien. 

Det var en lang og innholdsrik finale som ble sendt fra Ariston teateret i Sanremo i går kveld. 16 bidrag konkurrerte om å vinne, Will Smith var på besøk, det var innslag fra ulike komikere og det hele ble startet med et utdrag fra musikalen Romeo og Julie. 

Etter at alle hadde fremført ble det klart for resultater. Tre av de seksten bidragene skulle videre. Stemmene var en kombinasjon av 40 % seerstemmer, 30 % jury og 30 % av en såkalt folkejury. 

Resultatene ble rullet ut på en stor skjerm, som fikk tekniske problemer midt i avsløringene. Artisten Nek som egentlig var en av de som skulle videre til superfinalen ble en stund annonsert på en niende plass, men når skjermen var tilbake ble det klart at det var Nina Zilli som havnet på plass nummer ni. 

Resultatene var slik før superfinalen:

16. Grazia de Michele e Mauro Courizzi
15. Moreno
14. Bianca Atzei
13. Nesli
12. Irene Grandi
11. Alex Britti
10. Lorenzo Fragola
9. Nina Zilli
8. Gianluca Grignani
7. Dear Jack
6. Marco Masini
5. Chiara
4. Annalisa
3. Malika Ayane
2. Nek
1. Il Volo

Dermed var det altså Malika Ayane, Nek og Il Volo som gikk videre til runde to. Alle stemmene nullstiltes i runde to og da var det igjen opp til folkejuryen, seerne og juryen til å bestemme vinneren. 

  

Mens stemmene ble talt opp og sendt inn fikk vi underholdning av et komedieinnslag, og det ble også delt ut tre ulike priser. Den berømte Mia Martini prisen gikk til Malika Ayane, mens Nek fikk med seg trofeet av orkesteret. 

Så ble spenningen stor. En vinner skulle kåres. Hvem ble den 65 vinneren av Festival d i Sanremo? Malika Ayane kom på tredjeplass. Dermed sto det mellom Il Volo og Nek. Etter en liten spenningspause ble det klart: Il volo vant med låten Grande Amore.  

Resultatene var forøvrig slik: Malika Ayane tredje plass med 11% av stemmene, Nek på andre med 35 % av stemmene og Il Volo med 39 % av stemmene. 

Il Volo er en operatrio bestående av de tre guttene Piero Barone, Ignazio Boschetto og Gianluca Ginoble. De tre var opprinnelig individuelle deltakere i det italienske talentprogrammet Ti Lascio una canzone i 2010. Produsentene av programmet ønsket i en episode at de tre guttene skulle synge sammen, og dermed var det gjort: Il volo ble født. Etter dette har det gått i ett for guttene. De har solgt mange album og har opparbeidet seg en viss populær status i Italia og i Sør Amerika. Il Volo har også opptrådt på Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum i 2012. Også i Usa har de gjort seg bemerket. 

Låten de skal synge heter Grande amore (den store kjærligheten), og handler om å finne den unike kjærligheten og hvordan takle den. Låten blir nå med guttene til Wien og Eurovision, og skal også kortes ned til tre minutter. 

Italia er en av de fem store og er direktekvalifisert til finalen sammen med Storbritannia, Tyskland, Spania og vertslandet Østerrike. Også Australia har i år en fast plass i finalen. 

Alle låtene som har deltatt i årets Sanremo festival kan du høre og se på vårt forum som du finner link til nederst i denne artikkelen.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien