Gjensyn med Simone de Oliveira i Festival de Cancao!

RTP har i dag avslørt hvilke artister som skal delta i Festival de Cancao 2015. De tolv artistene inkluderer flere tidligere ESC-deltakere blant andre Simone de Oliveira som nå har rukket å bli 77 år!

 

Tolv artister skal delta i årets Festival de Cancao som går av stabelen 3., 5. og 7. mars. Seks låter deltar i hver sin semifinale den 3. og 5. mars. Tre låter går videre fra hver semfinale til finalen 7. mars. RTP kan by på et litt overraskende deltakerfelt i år. Simone de Oliveira som deltok for Portugal i ESC i 1965 og 1969 med Sol de inverno og Desfolhada portugese. I tillegg deltar Adelaide Ferreira som deltok for Portugal i 1985. Låtskriveren til Rita Seidi er ingen ringere enn Sara Tavares som deltok for Portugal som sanger i 1994 med låten Chamar a Música. Komponisten til Filipa Baptista er mannen bak bidraget til Portugal i finalen i Oslo i 2010, Ha Dias Assim, som forøvrig er siste gangen Portugal var i finalen i Eurovision Song Contest.

 

 

Fullstendig deltakerliste

 Semifinale 1:

1. Rita Seidi – Lisboa, Lisboa

2. Leonor Andrade – Há um mar que nos separa

3. Filipa Baptista – A noite inteira

4. Yola Dinis – Outra vez primavera

5. Goncalo Tavares – Tu tens uma mágica

6. Adelaide Ferreira – Paz

 

Semifinale 2:

1. Rubi Machedo – Quando a lua voltar a passar

2. José Freitas – Mal menor (Ninguém me guia á razao)

3. Teresa Radamanto – Um fado em Viena

4. Simone de Oliveira – Á espera das cancoes

5. Filipe Goncalves – Danca Joana

6. Diana Piedade – Maldito tempo

 

Portugal deltar i første halvdel av andre semifinale i Wien den 21. mai. Portugal håper på å kvalifisere seg til finalen for første gangen siden 2010 da Filipa Azevedo tok dem til finale. Finalen i Festival de Cancao 2015 sendes fra Lisboa den 7. mars.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien