Aminata vandt sikkert i Latvia søndag

Søndag kveld afviklede Latvia sin finale i Supernova 2015, den sikre vinner blev Aminata med låten «Love injected», og hun skal således representere Baltikum-staten i Wien til mai.

 

Det tradisjonelle Dziesma var i år skiftet ut med talentshowet Supernova. Der skulle så at sige ny boller på suppen i Latvia, og derfor valgte kringskasteren LTV1 å sadle om i år, gå efter en talentutvikling, med en billet til Østerrike som premie ved seiren. 4 deltakere hadde fået plass i årets finale, men LTV1 gikk ikke på kompromis i forhold til normalen, så et 2,5 times show blev levert til seerne, og underholdningen var som vanligt med forskjellig musik fra latvia, bl.a. levert fra gruppen Brainstorm, som i 2000 tok Latvia med inn i Eurovisjonens bok.

 

Kveldens avstemning stod helt op til seerne, medens at et ekspertpanel efter hver fremførelse gav råd og kloge ord med på veien for de 4 deltakere. Seerne kunne like som i fjor stemme via telefon og på internettet. stemmerne fordelte sig som følgende:

 

LetlandStemmer2015

 

1. plass

AminataLove injected

 

2. plass

Markus RivaTake me down 

 

3. plass

ElektroFolkSundance 

 

4. plass

MNTHANefelibata 

 

Vinneren Aminata (Savadogo) er føtt i 1993, hennes mor Latvisk medens at faderen stammer fra Burkina Faso. Aminata har tidligere deltaket i flere latviske konkurranser på tv, bl.a. den stor Kordyst. Hun deltok i fjor i årets Dziesma, hvor hun med låten «I can breathe» først tok sig til finalen, og der endte op med en 5 plass. I fjor deltok hun efterfølgende i talentshowet: «Jaunā talantu fabrika», eller på mere forståeligt, «Talent Fanbrikken», hvor hun ligeledes tog seiren hjem.

 

Nu er hun således valgt som latvisk representant til Wien. Latvia ønskede at sadle om i år, og pt. må man sige at de har ramt plet. Love injected kommer bestmet til å stikke ut fra mengden, spendende bliver dedt så for latverne, om det er nok til å sikre den bedste plassering på mange år. Der er kun å gratulerer med seiren og ønske god tur til Østerrike til Aminata! 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien