Guy Sebastian for Australia

SBS Television har nettopp hatt en pressekonferanse fra Sydney operahouse der de annonserte at Guy Sebastian skal representere Australia i ESC 2015.

Guy Sebastian er en australsk sanger og låtskriver som opprinnelig kommer fra Malaysia. Han vant den australske versjonen av Idol i 2003. I 2004 var han Australia sin representant i World Idol der vår egen Kurt Nilsen vant. Guy sang «What A Wonderful World» av Louis Armstrong, han endte på 7.plass.

Han har siden den gang gitt ut 8 album, hvorav 7 av dem har solgt til platina. I perioden 2010-2012 var han dommer og mentor i den australske utgaven av X Factor og både i 2011 og 2012 vant en av hans deltagere konkurransen.  Hans største suksess i utlandet og kanskje den låta flest i Norge forbinder Guy med er «Battle Scars» sammen med rapperen Lupe Fiasco som ble en stor hit og musikkvideoen til låta har over 14 millioner visninger på Youtube.

Det er foreløpig ikke bestemt hvilken låt han skal synge i ESC, men Guy sier det mest sannsynlig vil bli en låt fra albumet «Madness» som han slapp i november 2014. Han påpeker at det ikke vil bli en av sangene som har blitt gitt ut som singel, og spøker med at han eventuelt kan skrive en låt i løpet av de neste par dagene. Han sier at det står mellom to låter og at begge er en ballade. 

Under pressekonferansen der Guy Sebastian ble annnonsert som Australias i håp i ESC 2015 fremførte han låta «Get Along»:

Vi må altså vente en liten stund til før vi får høre bidraget som Australia stiller med i Wien. Nederst i artikkelen kan du høre albumet Madness, albumet som ESC-bidraget mest sannsynlig blir hentet fra.

Australia er invitert til å delta i Eurovision 2015 for å markere ESC sitt 60-års jubileum. Australia får i utgangspunktet bare muligheten til å delta denne ene gangen, men skulle de klare å vinne får de delta neste år også, samt at de får arrangere ESC 2016 i samarbeid med en europeisk tv-stasjon

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien