Hellas velger sitt bidrag i kveld

I løpet av kvelden vil nok et bidrag til ESC 2015 bli klart idet Hellas avholder sin nasjonale finale. På startstreken står fem bidrag av ulik karakter som alle kjemper om å få representere grekerne i Wien i mai måned.

Finalen arrangeres i Enastron-hallen i Athen med Mary Sinatsaki og Doretta Papadimitrou som programledere. Sendingen er et samarbeid mellom det nye nasjonale kringkastingsselskapet NERIT og musikkanalen MAD TV, der fem ulike plateselskap har nominert hver sin artist med hvert sitt bidrag.


Finalens fem deltakere er:

1) C:real – Crash and Burn
Tekst og musikk: Takis Dimaschis

C:real er et poprockband som ble stiftet helt tilbake i 1997, og som har hatt ulik sammensetning opp gjennom årene. De fire nåværende medlemmene er Takis, Giannis, Ilias og vokalist Georgia. Bandet har utgitt flere album og singler som har nådd høyt på listene i hjemlandet.

 

2) Thomai Apergi & Legend – Jazz & sirtaki
Tekst og musikk: Christos Papadopolous/Giannis Sinnis

26 år gamle Thomai er den eneste av kveldens artister som har deltatt i en gresk finale fra før. Det skjedde i 2013, da hun kom på 3. plass med låten One Last Kiss. Hun har sluppet flere singler og eksperimentert med ulike musikkstiler som bossanova, funk, soul og jazz. Sammen med bandet Legend byr hun på finalens eneste greskspråklige bidrag.

 

3) Barrice – Ela
Tekst og musikk: Niclas Olausson/The Beatbox/Victoria Chalkiti

Barrice, med etternavn Sobolev, har en bakgrunn fra Georgia og Kasakhstan, men flyttet med familien sin til Hellas da han var ung. Han har jobbet som DJ i Athen i flere år og fått utgitt en single.

 

4) Shaya Hansen – Sunshine
Tekst og musikk: Shaya Hansen/Thomas Reil/Jeppe Reil/Marios Psimopoulos

Shaya på 31 har dansk-guyansk bakgrunn, og flyttet til Hellas som 12-åring. Hun har blant annet deltatt i den greske versjonen av realityprogrammet Pop Stars og vært vokalist i bandet Hi5. Hennes første solosingle kom i 2010, og året etter slapp hun sitt debutalbum.

 

5) Maria-Elena Kyriakou – One Last Breath
Tekst og musikk: Maria Elena Kiriakou/Efthivoulos Theoxarous/ Vaggelis Konstantinidis/Evelina Tziora

Sist ut i kveld er Maria-Elena, som opprinnelig kommer fra Kypros, men som slo igjennom i den greske utgaven av The Voice da hun gikk helt til topps med selveste Despina Vandi som mentor. Hun stiller med finalens eneste ballade.

 

Du kan lytte til de fem finalelåtene her.


I løpet av kveldens sending vil vi få se opptredener av både ESC-vinner Helena Paparizou og fjorårets greske deltakere, Freaky Fortune. Årets kypriotiske artist, Giannis Karagiannis, vil fremføre sitt ESC-bidrag One Thing I Should Have Done.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan følges via Internett på eurovision.tv.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien