Dramaet i Hannover

(Oppdatert) Gårsdagens nasjonale finale i Tyskland, fikk en fullstendig uventet slutt etter at tyskerne hadde stemt Andreas Kümmert og hans Heart of Stone som vinner:

I seiersintervjuet trakk Kümmert seg like godt fra seieren og overrakte nummer to, Ann Sophie, billetten til Wien. Responsen i Hannover gikk fra buing via noe forskammen stillhet – før man fikk summet seg til å hylle den nye vinnerlåten: Black Smoke. Det bør også nevnes at stemmegivingen i favør Kümmert var hele 78,7% mot Ann Sophies 21,3%.

Kümmert deltok ikke på gårsdagens pressekonferanse, der de fremmøtte ikke fikk noen utdypende forklaring på hva bakgrunnen for beslutningen var. Tabloidpressen i Tyskland spekulerer i en ryktet, uheldig episode forrige helg – men svaret har nok kun Kümmert selv. Det skal sies at artisten, som har en solid tilhengerskare i hjemlandet, tidligere har vært kjent for å gå sine helt egne veier og vært noe vrien å forholde seg til. En stor, liten original – med andre ord.

Ann Sophie blir uansett nå Tysklands representant til Wien. Låten Black Smoke har noen svake R&B-vibber i seg, av den klassiske betegnelsen R&B. Låten er skrevet av trioen .Michael Harwood, Ella McMahon og Tonino Speciale. Harwood har sin bakgrunn fra bandet Ultra, som hadde en viss suksess på tampen av 90-tallet. McMahon er mer kjent som Ella Eyre som i fjor gjorde det riktig så bra med albumet Comeback.

Ann Sohie (Dürmeyer) er fra Hamburg, men er født i London og har tilbrakt noen år i New York. Hun var finalens mest ukjente ansikt, og fikk en plass i heatet etter å ha vunnet den innledende klubbfinalen for to uker siden med låten Jump the Gun. Det var også denne låten som sikret henne en plass i runde 2 av kveldens show, men i siste avstemningsrunde viste det seg at TV-seerne i stedet hadde falt pladask for Black Smoke.

Foruten Ann Sophie og Andreas Kümmert, avanserte også Alexa Feser og ESC-historiens første ergometersyklister Laing til runde 2.

Til Wien er Tyskland som alltid kvalifisert direkte til finalen.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien