Melodifestivalen: Artistenes reaksjoner etter gårsdagens finale

Som en avslutning på escNorges opphold i Stockholm under Melodifestivalen 2015 bringer vi dere i dag noen av deltakernes kommentarer og synspunkter da kameraene var slått av i Friends Arena og det var på tide å møte artistene i pressesonen.

Måns sceneVinneren Måns Zelmerlöw, her avbildet med sin manager, var naturligvis jublende glad over å ha stått imot presset og forventningene som var lagt på ham idet han lyktes i å ta seieren hjem.

– Jeg ville ikke ta noe for gitt denne gangen, uttalte Måns til pressen, og henspilte på favorittstempelet han hadde da han «bare» ble nummer fire i 2009-finalen. – Jeg klarte å overbevise meg selv om at jeg ikke kom til å vinne, slik at ikke skuffelsen skulle bli så stor. Dermed er gleden over å faktisk gå helt til topps desto større.

Den overveldende støtten Måns fikk fra både juryer og publikum gjorde stort inntrykk på ham.

– Jeg er fantastisk glad, rørt og ydmyk over den tilliten som nå er vist meg, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å vise meg tilliten verdig i Wien. Jeg tror vi har en riktig stor sjanse til å gjøre det bra der. Og selvsagt skal vi ta med showet herfra til Eurovision. Det er en veldig viktig del av hele låten, så det må vi simpelthen få til.

Hasse presseDet var imidlertid ikke bare Måns som var tilfreds med resultatet i går. Hasse Andersson fikk den tredje høyeste poengsummen av TV-seerne og var storfornøyd med det.

– Det så mørkt ut en stund da juryene ga sine poeng, men så kom heldigvis publikum på banen og stemte meg oppover på listene, sa han.

Nå planlegger Hasse stor turné til sommeren. – Jeg skal spille Guld och gröna skogar så mye jeg orker, lover veteranen og fortsetter:

– Det er fantastisk hvor godt låten er blitt mottatt av folk i alle aldre, og jeg gleder meg til å synge live for så mange som mulig. Du vet, jeg har fremført min største hit, Änglahund, tusenvis av ganger, men jeg blir aldri lei, for hver gang jeg setter i gang blir det en sånn reaksjon hos publikum at jeg blir glad og varm om hjertet – og slik er det med Guld och gröna skogar også.

Eric presseEric Saade deppet heller ikke over sin femteplass, men gratulerte i stedet Måns med seieren.

– Jeg har sagt hele tiden at jeg trodde det ville stå mellom Måns og meg. Når jeg ikke vant, er det flott at han vinner og får sjansen i Europa. Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra, for Heroes er en internasjonal låt med potensiale til å bli en superhit.

På spørsmål om han kunne tenke seg å stille opp i Melodifestivalen igjen, ville ikke Eric gi noe klart svar.

– Jeg sa jo etter Popular at jeg var ferdig med dette, og allikevel sitter jeg her nå. Så man skal aldri si aldri, selv om det akkurat nå ikke virker så sannsynlig.

Jessica presseJessica Andersson endte nest sist, men smilte allikevel bredt etter sendingen.

– For meg var det en seier bare å komme til finalen, og da jeg gikk av scenen følte jeg at jeg hadde gjort min beste fremføring i løpet av hele uken. Jeg er stolt av prestasjonen min og har fått veldig mye positiv respons både etter delfinalen og nå under finaleuken.

Da Jessica fikk vite at Bettan hadde endt opp i gullfinalen i Norge ble smilet enda bredere.

– Det er «jättekul» for henne; hun er en flott artist som jeg har masse respekt for.

Samirviktor presseSkøyerne Samir og Viktor var ikke helt sikre på hvor de faktisk endte på resultatlisten og snakket som vanlig i munnen på hverandre da de ble bedt om å oppsummere sin innsats.

– Hva ble vi? Nummer seks? Åtte? Altså, vi fikk jo flere poeng av den internasjonale juryen enn av det svenske folket, hva er det for noe? Men vi gjorde vår «greie» og skapte liv og bød opp til fest, og det er jo det hele Melodifestivalen dreier seg om, ikke sant?

Andreplassvinner Jon Henrik Fjällgren er ikke av de mest ordrike, men var takknemlig for å få sjansen til å vist frem sin samiske bakgrunn for hele Sverige i Melodifestivalen.

– Alt vi viste på scenen hadde med samisk kultur å gjøre. Tanken var å få så mye typisk samisk som mulig inn i løpet av det tre minuttene, og det mener jeg vi lyktes med.

Magnus presseMelodifestival-veteran Magnus Carlsson fikk lov å avslutte intervjurunden med å fortelle hvor glad han var for at han bestemte seg for å stille opp i konkurransen igjen.

– Etter at jeg røk ut i delfinalen i 2007, kjente jeg at jeg hadde gjort mitt, så jeg holdt meg borte. Det kom noen forespørsler nå og da, men jeg takket alltid nei. Så dukket plutselig Thomas G:Son opp med Möt mig i Gamla stan, og jeg følte bare at alt klaffet. Så da hadde jeg ikke noe valg, og i dag er jeg veldig glad for at jeg skrev et kapittel til i min MF-historie og ikke lot det ende med skuffelsen i 2007.

På festen etterpå var Magnus en av de som opptrådte for et begeistret publikum, i likhet med de fleste av artistene som stilte med uptempo-låter i finalen. Her fikk escNorge også en prat med en av årets programledere, selveste Sanna Nielsen.

Sanna fest

– Nå er det utrolig deilig å være ferdig med seks ukers hardt arbeid, utbrøt hun og fortsatte med å fortelle hvordan hun fikk programlederjobben.

– Christer Björkman ringte meg mens jeg var på ferie i Hellas og spurte om jeg ville komme på audition. Før jeg ble spurt om å delta med Undo i fjor spøkte jeg nemlig med ham om at jeg ville stille opp igjen hvis jeg fikk være programleder. Men da jeg så fikk spørsmålet i fjor sommer, ble jeg livredd og tvilte på om jeg ville klare jobben. Men da sa Christer bare: «Det var jo din egen idé!»

Hva er morsomst, å delta som artist eller å være programleder?

– Det er to vidt forskjellige ting og nesten umulig å sammenlikne. Jeg har jo sangen i blodet, og den vil nok alltid ligge meg nærmest. Men å være programleder er noe av det morsomste jeg noensinne har gjort. Ikke bare å stå og prate og sy alle innslagene sammen, men også å få lov til å gjøre innslag jeg kanskje aldri ville gjort ellers – som å rappe, for eksempel. Og å få lære seg å steppe, det var en drøm for meg. Nå var det ikke mange sekunder jeg holdt på med det på scenen, men jeg øvde på det i to måneder, og det var fantastisk morsomt.

Hva tenker du om vinnerlåten, synes du det er en verdig arvtaker etter din egen Undo?

– Absolutt! Måns er helt fantastisk, og låten griper virkelig tak i deg – både stemningen, teksten og det fantastiske sceneshowet. Alt klaffer virkelig, og jeg ønsker Måns masse lykke til i Wien, sier Sanna Nielsen før hun avslutter med et smil: – Jeg blir ikke overrasket om han topper mitt resultat fra i fjor…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien