Dagens bidrag –

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien, presenterer escNorge årets 40 finalelåter. I dag har turen kommet til Ungarn.

ungarn1

Ungarn debuterte i Eurovision Song Contest i 1994. Da oppnådde de sin hittil beste plassering, en fjerdeplass. Landet har vært litt ukonsekvent med sine deltagelser, og hadde blant annet en lang pause fra 1997 til 2005. Ungarns beste plassering i nyere tid kom ifjor med Andras og hans Running, som endte på en flott femteplass. 

Måten Ungarn har valgt sine bidrag til Eurovision på har vært litt forskjellig. I 2011 valgte de internt, mens de fra 2012 og til i år har arrangert en stor nasjonal utvelgelse kalt A Dal. Denne konkurransen har blitt en stor seersuksess i Ungarn og også blant Eurovision fans. A dal består av tre kvartfinaler, to semifinaler og en stor finale. Det er altså igjennom denne konkurransen at årets ungarske representant Boggie vant retten til å representere Ungarn i Wien. 

Boggie er altså navnet på artisten, og med seg på den korte veien til Wien har hun låten Wars for nothing. Låten er skrevet av Aron Sebestyen og Sara Helene Bori. Wars for nothing blir som i den ungarske utvelgelsen sunget på engelsk også under årets Eurovision. 

Boglarka Csemer, som er Boggies egentlige navn er født i 1986 og oppvokst i Budapest. Hun utga et album i 2013, men det var ikke før i januar 2014 at hun virkelig slo igjennom i Ungarn. Gjennombruddet kom med låten Nouveau Parfum, som ble nummer en på den ungarske hitlisten, i tillegg til oppmerksomhet i både Storbritannia og Usa. Låten handler om retusjering av bilder, og hvorfor man skal bli tvunget til å velge om man vil være seg selv eller en annen. Låten har en veldig interessant video, der Boggie blir kraftig redusjert og i slutten av filmen er hun nærmest ugjenkjennelig. Låten kan du høre og se her (link). 

Boggie har som oftest en politisk rød tråd i sine låter, og hennes bidrag i Wien er intet unntak. Wars for nothing, handler om at man må slutte å krige og at en krig aldri fører noe godt med seg. Begge låtskriverne og Boggie selv har en personlig tilnærming til låten, noe som gjorde det lett å skrive den. I tillegg til ballader, har Boggie også talent for Jazz, franske ballader og klassisk musikk. 

Ungarn står på scenen i Wien som land nummer ti. Tror du de kvalifiserer seg til finalen? Stem i pollen under.  {CONTENTPOLL [«id»: 27]}

ungarn2
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien