Andre prøvedag i Wien.

Andre prøvedag er overstået i Wien, her blev det debut på årets ESC-scene for: Serbia, Ungarn, Hviterussland, Russland, Danmark, Albania, Romania & Georgia:

 

Serbia – var først på scenen i dag, Bojana har 4 dansere/korister med sig på scenen. Hun er selv kledt i gråt, og folkene i hvit, dog skifter de klederne underveis. Kigger man omkring på debatter og fora, har Bojana lidt at jobbe med endnu. Her er der høye rytmer og club-beat, og så kommer den så berømte vindmaskine i bruk.
Noter fra salen: Kleder rives av og der avløses av club-kleder, de mannlige dansere slutter av med selfie med hver sin kvindlige danser.

 

 

Ungarn – land nr. 2 ute i dag. Boggie har valgt det forholdsvis simple til hendes ganske enkle låt. Scenegulvet starter som en svart7hvit globus, for senere å gå over i rent smukt landskab med eng og elv. Bakgrunden starter som noget der ligner et is-tre, som i slutten ender op som et fuldendt udsprunget tre. Klederne her er også ganske enkelte og afdempede.
Noter fra salen: Effektfult, delte meninger om bakgrunden og scenens farver og billeder tils sidst er nødvendige.

 

 

Hviterussland – Uzari & Maimuna stiller i klassisk mørk/lyst opsetning, han med de mørke kleder, hun i hvite. Ikke mye fyld her, simpelt opbygning, med lidt «uverjs» stemning i bakgrunden, medens at hun lyser op og spiller på fiolin.
Noter fra salen: Scenen starter i sterkt rødt/orange, med mange blikende hvite lamper i forskjellige utgaver. Går senere hen over i lyseblåt med noget som minder om skyer eller såpeskum.

 

 

Russland – Polina stiller med det hvite team på scenen. Starter på en svart scene med hvit/sølv stiernehimmel, gull-farge kommer seinere hen. Selvfølgelig kommer der en gigantisk globus i bakgrunden på dette nummer! Powerful og suksesfull gjennomkøring av russerne. Der er dømt allsang ved dette nummer.
Noter fra salen: Overrasker positivt. Første store mottakelse i pressesenteret! Ståpels og Marilyn-agtig dress. Pressesenteret kokte og der spås topplasering.

 

 

Danmark – Anti Social Media stiller med samme setup som ve den nasjonale finale. Retro-Beatles-look og opstilning på de 4 gutter, og stadig med de 2 rødt-kledte korister. Hovedsakelig svart/hvit bakgrund, men med noter i andre farger løpende i nummeret. Likesom ved russerne, en av de bedre optreedender.
Noter fra salen: Knallprøve, intet å sette på den. Retro-feeling, singalong i pressesenteret – selv blandt dem som ikke liker låten.

 

 

Albania – Elhaida sliter med småproblemer i starten av prøverne, men kommer sig bedre ind efterfølgende. Hun har tre korister med sig på scenen, også her er temaet svart/hvit, hun er i det mørke, medens at koristerne stiller i det hvite. Praktisk talt ingen farger å spore på scenen i dette show.
Noter fra salen: Ikke mye som skjer på scenen, abstrakt bakgrund, sån litt som på de gamle Poirot-film, når toget kommer. Kjolen er faktisk en buksedress.

 

 

Romania – Voltaj stiller også med mørkt/hvit kledning, og ligesom ved Albania en praktisk talt fargeløs scene.Her er der snutter i bakgrunden fra videoen som er lavet til årets bidrag.
Noter fra salen: Fjellstø! Scenen/bakgrunden er svart/sølv/hvit. Kofferter på scenen likesom ved den nasjonale finale. Videoen kjører på bakgrunden. Flott presentasjon.

 

 

Georgia – Nina stiller i svart dress a la science fiction og ganske anderledes. Markante øyne på bakgrunden, som senere går over i noget elektronica-lyssetning. Korister høres men ses ikke umiddelbart på scenen.
Noter fra salen: Hun er rå! Svart/hvit/blåt og blinkende lys – MASSE lys! Korister høres men ses ingen steder.

 

 

I morgen starter de første prøver for de lande, som starter i den 2. semifinale, heri blandt Norge! Landene som skal i gang onsdag er: Litauen (12:00), Irland (12:40), San Marino (13:20), Montenegro (14:00), Malta (15:50), Norge (16:30), Portugal (17:10) og Tjekkia (17:50)!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien