1. prøve for alle de sikre lande

Så kom dagen endelig, hvor de sikre lande skulle i ilden for første gang! Italia, Østerrike, Spania, Tyskland, Storbritannia, Frankrike & Australia.

 

Italia startede ut med deres første prøve. De 3 gutter starter med hver deres lyskaster på sig, og med en blå bakgrunn. Bakgrunnen får romerske statuer på, så der er den rette stemning for alt hvad der er romersk/italiensk. Fargerne skifter mellem blår og gyldent.
Noter fra salen: Det virkede som om at der var nogle tekniske problemer i starten, men at det blev bedre gennem øvningen.

 

 

Østerrike er lige på, ikke nogen særlig bakgrunn, dvs. ingen grafik, bare farger. Starter mørkt og bliver lysere gjennom låten. Der er dog grafik i gulvet, under bl.a. den instrumentale del. Fremføringen var rigtig fin, men ikke noget stort som fik folk til at falde bak over.
Noter fra salen: Enkelt fremføring som umiddelbart var ganske som i den nasjonale finale. Virkede også som om at der var lidt tekniske problemer her.

 

 

Spania neste land ute. Edurne var ikke den skarpeste på første prøven, og showet virkede veldigt rotete. Men det blev bedre på andre prøven- Hun starter sittende midt på en mørk scene. Hun er ikledt en mørk rød kappe, som en danser står bak ved og holder på et langt slep. Danseren hiver kappen av, og der gemmer sig en lys kjole indenunder.
Noter fra salen: Mye kan blive seende ganske bedre på tv, end det gjorde under prøverne i salen.

 

 

Tyskland er fjerde land ute – her er der sat gyldne farger på scenen, starter med 5 store lyskastere på gulvet, Ann Sophie står foran den midterste, og foran de andre er der en korist.
Noter fra solen: Ann Sophies stemme virker mere rund end ved den tyske finale, noget som kleder låten.

 

 

Storbritannia krever mye utstyr på scenen, så inden at de kom i gang med prøverne, var der en lang pause i salen. Bl.a. 2 trapper settes ind på scenen. Rigtig mange neonfarger på scenen, som desværre ikke gør mye godt for helheds udtrykket.
Noter fra salen: Der var ikke mange i salen som hadde tro på Storbritannia, efter at dagens prøver var ferdige.

 

Frankrike stiller med Lisa, som er kledt i blålilla kjole, på en scene med et ødelakt hus i bakgrunnen – tema forestiller 1. verdenskrig. Hun har en kvinnlig korist med på scenen, som står i det ødelagte hus. På sidste verset kommer 4 uniforms kledte trommeslagere, og bakgrunnen endres til marsjerende hær av trommeslagere.
Noter fra salen: Virkelig effektfuld og mange er overbeviste om, at Frankrike kommer til at gå mod toppen i år.

 

 

Australia er sidste land ute, og det sidder lige i skapet på øvningen. Bakgrunnen er en gate med lyktestolper. Guy er kledt sådan lidt 20’erne agtigt, rigtig stilet. Han har 4 korister med sig på scenen.
Noter fra salen: Det er meget lyst å se på, og han drukner lidt i det meget lys. Ellers en meget farlig optreden, som kan tage Australia høyt!

 

 

På en dag hvor det spanske øvning fikk sendt sit klip ut fra salen, uten om de offisjelle kilder, og hvor både ORF og den spanske delegasjon var i beredskap, for å stoppe denne videoen. Den offisjelle video som blev lagt ut av Storbritannias prøve, er senere taget ned igjen av BBC, så nu ligger der kun video på BBC’s egne sider.

 

I morgen den 18. mai er der 1. og 2. generalprøve på de lande som stiller i den 1. semifinale. Første generalprøve er kl. 15:00 og den 2. kl. 21:00.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien