En aldri så liten skandale rammer Sverige

Pressesjefen i Eurovision skal ifølge greske medier ha prøvd å diskvalifisere Sveriges bidrag Heroes. Og selv om pressesjefen nekter for å ha sendt en melding til den greske journalisten, benekter han det heller ikke. 

Plagiatbeskyldningene har herjet med Måns Zelmerlöv og hans Heroes etter at han vant Melodifestivalen i mars. Flere medier og personer mener låten hans har store likheter med David Guetta og hans Lovers on the sun. 

Det er disse beskyldningene pressesjef i Eurovision, Jarmo Siim, skal ha bedt greske medier oppretteholde og øke presset mot Eurovision, slik at de til slutt måtte ha disket Måns og låten hans. Ifølge en Facebook melding ønsket pressesjefen helt frem til første prøvedag for første semifinale å diskvalifisere låten. 

Jarmo Siim nekter for å ha sendt en slik melding, og sier at han ikke kjenner igjen sitatet. Nå hører det også med til historien at gresk media er lite pålitelige i Eurovision saker. I 2010 gikk det så langt at tv kanalen Star TV, faktisk ble kastet ut av Telenor Arena i Oslo, etter å ha funnet på både skandaler og falske historier. 

EBU undersøker for tiden saken nøye, men det ser ut til at Facebook meldingen kan være falsk, og at det hele kun er hevn for at greske journalister kan ha fått avslag på akkrediteringssøknaden til årets Eurovision.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien