Endringer i den norske jury!

Som en blogg her på siderne henviste til den 2. mai, var der kanskje problemer med dele av den norske jury som var sammensat, da der tilsyneladende var udfordrigner kontra EBU’s nyere regelset.

 

Den 2. mai bragte vi her på siderne bloggen «NRKs ESC-jury bryter EBUs regler«, hvor der blev sat fokus på, at den nyligt sammensatte norske jury forut for den store finale i Wien, kanskje ikke på alle måter levede op til EBU’s regelset. EBU har valgt å revurdere sammensetningerne av de nasjonale juryer, og et av kravene er, at ingen må ha’ sittet i den nasjonale jury innen for 2 år, hvilket var tilfellet i Norge. Det gør nu, at lederen for den norske jury; Jan Thomas Holmlund må trekke sig, da man har misforstået regelsettet.

 

I stedet for Jan Thomas Holmlund treder nu inn artisten Alexander Stenerud i stedet for. Det er ikke kun i Norge at dette problem har opstået, flere andre juryer har også måtte skifte ut, her forut for konkurransen i Wien. Varaplassen til juryen skulle egentligt være gået til Aftenpostens Tv-Produsent; Jonas Brenna, men også han kommer i kambolage med regelsettet, da også han har været en del av juryen i perioden. Jonas Brenna byttes derfor ut med musikkonsulent Christian Wallis.

 

Den norske jury kommer derutover som tidligere oplyst, til å bestå av følgende medlemmer: Radio Norges Musikksjef – Sverre Vedal, DJ & journalist – Marianne Jemtegård, Bookingagent – Anita Halmøy Wisløff & tidligere ESC finalist for Norge – Margaret Berger. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien