Hvem går videre fra semifinale 1?

Endelig er tida inne for Eurovision Song Contest 2015. Semifinale 1 står foran oss og 10 land skal få æren av å få delta i den store finalen på lørdag. Men hvem trekker de lengste stråene. Er det noen som er sjanseløse på å nå finalen? Her er min vurdering!

 

Rødt for kvalifiserer seg ikke og grønt for dem som går til finalen!

 

Moldova

Hele showet dundrer løs med Eduard Romanyuta og danserne hans. Det er et effektivt åpningsnummer, men sangen og fremføringa i seg selv blir nok ganske cheesy og ganske teit har jeg en følelse av. Her spiller Moldova helt feil og Eduard selv er ikke akkurat noen sjarmbombe. Her tipper jeg at Moldova ikke klarer å ta seg videre tross at den setter stemninga med et up-tempo-nummer. Til det er artisten for «kjedelig», låta for oppbrukt og det hele blir for Østblokk for Vest-Europa. De skal nå være glad de har mange stater fra tidligere Sovjetunionen i sin semifinale, det er evt. det som kan redde dem. Jeg tipper Moldova havner rett utenfor, på en 11. plass. For å komme på tiende må de slå et annet land, som er avhengig av god vokalprestasjon, dette skal jeg komme tilbake til.

 

Armenia

Årets armenske låt er et sammensurium av noter og stemmer. Kaos kan man kanskje beskrive det som og jeg tror ikke mange europeere bortsett fra armensk diaspora vil skjønne noenting av dette. Konseptet var forsåvidt lovende, men tror ikke denne låta har noen sjanse. Da må isåfall juryene bli overveldet av de «flotte» stemmene til armenerne. Selv om syns jeg det blir altfor mye gnål. De prøver rett og slett FOR mye!

 

Belgia

Endelig får vi noe der man tenker aha! hva er nå dette? Dette var noe annerledes. Hele opptredenen blir pusset til fingerspissene og alt passer Loic slik han vil ha det. Han vet hva han driver med og blir nok en å regne med i fremtiden i det belgiske musikklivet. Sangen er virkelig kraftfull når den kommer godt i gang og Loic synger bra. Her vil publikum få noe å se og høre på som vekker reaksjoner. Jeg tror reaksjonen blir mest positiv og kan kapre stemmer fra kanskje dem som er litt negative til ESC. Lykke til Loic!

 

Nederland

Nederland sin redning i år blir nok at refrenget setter seg lett på hjernen og en fantastisk vokalist. Jeg tror ikke Nederland gjør det spesielt bra i finalen, men jeg tror låta og artisten er nok til å ta seg til finalen. Den vil plukke 2-5 poeng fra de fleste landene som stemmer i denne semifinalen.

 

Finland

Jeg vet mange er redd Finland, men jeg fatter ikke hvorfor? Hvorfor skal den jevne mann/kvinne hjemme i stua stemme på dette? Sympatistemmer? Vel; da må jo artistene også fremstå sympatiske og det gjør ikke disse. De lever ut punken sin og er sinte og gjør forsåvidt det de skal, men låta er bråkete og folk kommer ikke til å skjønne hva dette er før det går over. Få juryer vil nok sette dem sist, men det blir langt fra nok.

 

Hellas

Hellas har en fantastisk vokalist i Maria Elena Kyriakou og utfra prøvene er jeg helt sikker på at Hellas vil komme som balsam for ørene etter Finland og deres bråkete punk-rock. Låten er kanskje litt gammelmodig, kjedelig og alt det der, men Maria Elena gjør alt det hun kan og dette går uten tvil videre (bare se Østerrike 2011 og Litauen 2011).

 

Estland

En av årets favoritter blant fansen (og min favoritt!) og kanskje en av de mest «normale» låtene for mange som vil se på. Noen av effektene de har med i fremføringen skal være stilige og effektive og de skal ha fått orden på vokalen. Ser ingen grunn til at de ikke skal gå videre. Bør få god jurystøtte.

 

Makedonia

Helt fra i høst når låten til Makedonia ble valgt har jeg hatt sansen for melodien i låta. Jeg ble med en gang skeptisk når de i dette «rolige» låt-året ROET ned låten til en ballade. Første feilgrep kom der. Det andre feilgrepet finner vi i fremføringa, som jeg ikke skal avsløre for mye om, men dette burde IKKE fremføres som en boyband-låt. Og hva gjør de andre karene der? Hele greia ser bare komisk ut og jeg tror Makedonia nå har null sjanse på finale.

 

Serbia

Seerne kommer garantert til å ha denne i topp 10. Rett og slett på grunn av WTF-faktoren som vi vet seerne er så glad i (se Cesar fra Romania for to år siden). Låta hennes er god enda fælere og ender opp i et disko-virvar med alt for mye som skjer på scenen. Alt for mye sært og rart. Dette blir nok stemt langt hjem av juryen og det tror jeg gjør at Serbia faller rett utenfor finaleplass i år. Ikke har de mange balkanvenner til å støtte seg heller (bare Makedonia og kanskje Albania).

 

Ungarn

Kontrasten til Serbia kommer til å være til Ungarns store fordel. I tillegg er den helt nedpå og Boggie har et lokkende blikk og en vakker stemme. Jeg tror Europa faller for dette og Ungarn seiler lett til finale.

 

Hviterussland

Ser ikke hvorfor noen skal stemme på denne låta. Har enda ikke «møtt» noen som har denne i topp 3 en gang. Levner ikke Hviterussland noen sjanse. De får noen nabo-poeng som gjør at de ikke ender sist, men denne sjarmløse låta som bare går og går og ikke kommer seg noe sted har de ingen sjanse med.

 

Russland

Flott dame, fin låt, fantastisk stemme og masse naboer og venner i semifinalen. Denne vinner semifinale 1, ganske klart også tror jeg.

 

Danmark

Danskene går nok til finalen i år også om de gjør det slik de gjorde i den danske finale. En «happy-clappy» låt som nok vil sjarmere nok europeere til å komme seg videre. Sjarmerer meg gjør det ikke derimot…Tror derimot at det ender bare rundt 20. plass i finalen for Danmark da den blir for anonym i en større sammenheng. Her kommer den nok videre på grunn av mange rolige låter før og etter.

 

Albania

Albania har en fantastisk vokalist, men også en utrolig vanskelig låt å synge! Dermed tror jeg alt står på om Elhaida har dagen. Jeg har sett både fantastiske og dårlige opptredener av denne låta gjennom sesongen. Jeg håper Albania klarer det og den vil få litt nabopoeng her og der i tillegg til en del småpoeng. Deretter vil juryen løfte den akkurat inn i topp 10. Gjør Elhaida ikke det hun skal blir det Moldova som går videre istedetfor…

 

Romania

Rumenerne stiller med en låt med solid melodi som kan fenge HELE Europa tror jeg. Regner med kommentatorene vil forklare meningen bak låta også og jeg tror dette vil spille inn, også hos juryene. Rumenerne får poeng jevnt over og tar seg trygt til finalen. Opptredenen er jeg ganske sikker på at går helt fint da dette er en proff gruppe.

 

Georgia

Semifinalen avslutter med et fyrverkeri av en fremføring og låt. Det er nå et lite usikkerhetsmoment med Nina sin stemme. Hun har visst blitt syk og sliter veldig med stemmen, hun sparte den blant annet i dagens første «dress-rehearsal». Hvis Nina klarer å gjøre det hun skal tror jeg dette blir en pangavslutning på semiifinalen med en låt som har like mye energi som resten av låtene tilsammen!

 

Dermed er finalistene som følger:

BelgiaNederland
Hellas
Estland
Ungarn
Russland
Danmark
Albania
Romania
Georgia

 

Enig eller uenig?? Si under hva du mening er. Hvem går videre fra semifinale 1 i Eurovision Song Contest 2015??

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien