Poll 2015: Endelig resultat

Da var det endelig klart for å offentliggjøre det endelig resultatet i vår årlige avstemning her på escNorge. Poll 2015 har i år fått inn 90 gyldige stemmer og resultatet av dette kan du se her:

 

Totalresultatet

Vi kan gratulerer Slovenia med seier i årets Poll. Maraaya og låten Here For You er stemt frem av dere til å være årets beste låt. Årets seier er komfortabel, men ikke stor. Norge følger 29 poeng bak og Estland bare 2 poeng bak der igjen. Det er 5 låter som tydelig utkrystalliserer seg i år. I tillegg til topp 3 har Italia og Sverige fått godt over 300 poeng. Derfra er det nesten 100 poeng ned til 6. plassen til nykommeren Australia.

poll15resultat3

 

Semifinaleresultatet og de syv direktekvalifisertes rangering

Tendensen er at semifinale 2 er et godt hakk sterkere enn semifinale 1. Estland er desidert mest populær i semifinale 1 og det er over 200! poeng ned til Belgia. De direktekvalifiserte gjør det ganske så skarpt i år og Frankrike er nederst på en 23. plass.

poll15resultat3 kval

 

Takk til alle som deltok på Poll 2015. Hva synes du om resultatet? Vil semifinaleresultatet treffe det faktiske resultatet? Si gjerne hva du mener i kommentarfeltet under!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien