To generalprøver av første semifinale overstått

I dag har det vært to generalprøver i Wiener Stadthalle for den første semifinalen. Sendingen slik den blir i morgendagens semifinale, har blitt testet ut fra start til slutt for første gang, med programlederene, postkort, pauseinnslag og alt det som vi får se på skjermen i morgen.

Årets programledere er kvinnene Mirjam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer og Alice Tumler. Fjorårets vinner Conchita Wurst har også fått en rolle i sendingene som reporter i Green Room.

Gjennomgangen som begynte 21 i kveld, er en viktig begivhenhet der det er utfra denne prøven de nasjonale juryene avgir sine stemmer, og de utgjør 50 prosent av resultatet.

Å starte Eurovision 2015 er det Moldova som har fått æren av å gjøre. Eduard byr på et ordentlig shownummer, og det meldes om grei vokal.

Armenia stiller i år med seks artister som alle har tilknytning til Armenia, men som er bosatt på fem forskjellige kontinenter. De er kledd i mørkt og bakgrunnen er lilla. Selv om låta nok kan virke rotete, så er det en solid fremføring.

Loic Nottet for Belgia har en av årets mest moderne låter, og han byr på mye koreografi på scenen. Det er flere av fansen som nevner Belgia som en av de sterkeste i denne semifinalen.

Nederlands Trijntje Oosterhuis har på dagens prøver på seg en ny kjole, også denne er svart. Ganske enkel poplåt, men det høres at hun er en erfaren artist, så får vi se om det er nok til å sikre Nederland sin tredje finaleplass på rad.

Finlands Perti Kurikan Nimipäivät rocker løs på scenen i bare 1 og et halvt minutt, men gir alt mens de er på scenen. Kameraoverføringen og lyssettingen gir den rette opprørske stemningen som man også finner i låta.

Nummer seks ut er Hellas og deres klassiske og kraftfulle ballade. Maria-Elena som er kledd i en kjole i sort og sølv, imponerer på vokalsiden.

Estland er en av fan-favorittene i år. Stig og Elina er begge kledd i svart og fremfører denne retropop-låta med stil og klasse. Store sjanser for at de blir belønnet med finaleplass.

Så er det Makedonia sin tur. Daniel er kledd i hvitt og svart, og han har med seg tre mannlige korister på scenen som synger med på refrenget, og på ledskjermen ser vi store søyler.

Bojana fra Serbia synger om å være den du er og at det er innsiden som teller i en låt som begynner ganske rolig, men ender opp i europop-sjangeren. Hun har på seg en grå kjole, mens antrekkene til koristene er litt mer fargerike. Hun har en kraftfull stemme, og budskapet er det nok mange som omfavner, så får vi se om det holder til finaleplass.

Så er det tid for kveldens andre fredsballade. Den er det Boggie fra Ungarn som står for. Bakgrunnen er grønn med trær og landskap, og det meldes om sterk vokal fra Boggie som blir forsterket med koristene som kommer inn etterhvert i låta.

Hviterussland byr på en fengende poplåt med Uzari & Maimuna. Fiolonisten Maimuna er kledd i hvitt, mens uzari er kledd i grått.

Russland stiller også med en ballade om fred. Polina Gagarina er kledd i en hvit kjole som skinner i lyset, og hun har uten tvil en av årets flotteste stemmer. Russland har gått til finalen hvert år siden semifinalen ble introdusert, og det er ingenting som tyder på at den trenden blir brutt i år.

Våre naboer Danmark stiller med guttebandet Anti Social Media som flørter med 60-tallsrocken. Bandet på fire har med seg to kvinnelige korister på scenen, og de skal ha gitt en overbevisende fremføring.

Så går vi videre til poplåta «I’m Alive» og Albania. Elhaida stiller i svart kjole. Det meldes om en litt ustø start på vokalen, men alt i alt en overbevisende fremføring.

Det erfarne bandet Voltaj fra Romania er neste ut på scenen. På skjermen ser vi bilder av en gutt som reiser alene, og på scenen står det kofferter, og begge er med på å bygge opp rundt budskapet i låta. Trygg fremføring, og Romania skal nok ha greie sjanser til å ta seg til finalen.

Georgia er siste låt ut i den første semifinalen. Nina Sublatti har slitt med influensa de siste dagene, noe som kanskje har gått ut over stemmen. Hun holdt tilbake i den første prøven, og noen melder også om sure toner i samme gjennomgang. Vår utsendte i pressesenteret melder dog om en mye bedre fremføring i den siste generalprøven.

Semifinalen begynner 21.00 i morgen kveld, og da får vi etterhvert endelig vite hvem de ti første finalistene er!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien