Australia kan bli med videre – uansett

Den store «snakkissen» i Wien i dag, er uttalelsene over at Australia kan komme til å bli et fast medlem av Eurovision-familien.

Det er i et intervju med SVT at Eurovision-sjef Jon Ola Sand kommer med disse hentydningene, som han riktgnok understreker kun er foreløpige ideer og tanker som eventuelt må tas opp internt i EBU og konkurransens referansegruppe.

Sand understeker også at ESC altså skal være en europeisk konkurranse og holdes innen EBUs grenser, men at det kan bli på tale å diskutere deltakelse fra land utenfor området.

EBU – Den europeiske kringkastningsunioens – grenser omfatter som kjent også landene lengst nord i Afrika og vest i Asia, slik at dette forklarer hvorfor land som Israel og Armenia allerede delater i konkurransen. Imidlertid er jo Australia bokstavelig talt en halv klode unna disse grensene, og det er her det eventuelt kan komme regelforandringer.

Til Wien har landet opprinnelig blitt invitert som gjest og et enganstilfelle, grunnet den enorme interessen som finnes i land. Skulle derimot Australia vinne, vil landets TV-selskap SBS være med å arrangere neste års finale i en europeisk by – og selvsagt også få delta i 2016.

Hva som taler mot en fast deltakelse fra Australia, er først og fremst tidsforskjellen og at landet grunnet dette – trolig aldri vil kunne arrangere en internasjonal finale hjemme.

Kritiske røster har også kommentert mot lørdagens 27 land, som på en og samme finalekveld er for mange. Noe bør kanskje gjøres med finaleantallet, før man eventuelt ser på flere gjesteopptredener i fremtiden.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien