Noe skuffende seertall for SBS og Australia

Det har vært mye diskusjoner og forventninger knyttet til Australias deltakelse i Eurovision Song Contest. Flere kritiske røster mener også at EBU ikke har til hensikt å la dem bare være med ett år. Nå som seertallene derimot gir SBS en liten skuffelse, kan det hende fløyta får en annen lyd.

 

Guy Sebastian sto på scenen for Australia lørdag kveld og sang seg til en flott 5. plass med Tonight Again etter en flott opptreden. Det var knyttet stor forventning til seertallene i Australia. Showet ble sendt live tidlig om morgenen lørdag og 263.000 seere kan SBS rapportere om, noe som må sies å være ganske imponerende. Det som derimot var en liten skuffelse var at seertallene samme kveld var på «bare» 592.000, noe som ga en tiendeplass totalt denne dagen i Australia. Totalt har 4,2 millioner australiare sett mer enn 5 minutter av årets konkurranse (semifinaler og finaler samlet), i motsetning til bare 2,7 millioner i fjor

Det er ingen tvil om at flere har tittet innom konkurransen, men de har ikke helt klart å holde på seerne. Dermed kan det tyde på selve deltakelsen ikke har så mye å si for folket i Australia, men at det viktigste er at det sendes. Det blir derfor spennende å se hva konklusjonen til SBS blir – er det verdt å delta hvis de nå skulle få sjansen igjen eller blir det med dette. Det er tross alt utallige europeiske land som har flere seere enn dette i løpet av Eurovision-uken og dette tilsier ikke at Australia fortjener noen plass direkte i finalen i såfall.

 

 

Selv om det bare skulle være en engangsinvitasjon til Australia har Jon Ola Sand ikke utelukket muligheten for at de kan delta igjen eller få fast plass. Det har derimot heller ikke blitt bekreftet på noen måte. EBU har ikke rukket å diskutere denne saken. Nå blir det interessant om Kina neste år for mulighet etter at de i år sendte en større delegasjon til Wien. I tillegg kunne den kinesiske TV-kanalen melde at de hadde hatt samtaler med EBU om muligheten for å være gjest et annet år.

 

 

SBS melder altså om gode, men ikke fantastiske seertall i årets Eurovision Song Contest og det sås tvil om det vil være grunnlag for å la Australia få plass videre i konkurransen. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien