Østerrike melder: – at de klarede økonomien i år

Østerrikes nasjonale kringkaster ORF som i år stod for det store brak i Wien, melder nu, at økonomien ved årets konkurranse er overholdt, og at der faktuelt er penge tilbake på kontoen.

 

Årets Eurovisjons-arransjement er avsluttet, og busjetterne er mere end overholdt. Der var øremerket knapt 8,9 mio. € til arransjementet i Wiener Stadthalle, men efter at regnskapet er gjort op, står der ca. 800.000 € urørt tilbake. Wien som by skulle som altid markedsføres ved arransjementet, og her var der satset på ca. 1 mio. €. Også hér har man klaret sig med kinet på næsen, og har holdt sig indenfor de rammer der var sat. Den totale regning for årets musik-brak, var estimeret til alt i å koste 15 mio. €, men også der forventer man at regnestykket er med positiv balance.

 

Pressemøtet hvor avsløringen kom, indeholdt således en feiring internt om at man hadde gjort et flot job, og at man derved skrev sig ind blandt de få lande, som har klaret arransjementet med plus på kontoen. Fakta er at langt de fleste lande går ut med underskud, fordi bl.a. går hele veien for at promoverer landet eller byen på aller bedste vis. Spørgsmålet til læserne er så, klarede ORF sig flot? Kom de sikre i havn?  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien