Endringer i Storbritannia?

Etter en håndfull miserable resultater, gir BBC og britene slett ikke opp. Om noen har vært i tvil: Storbritannia blir å se i Sverige neste år.

I en melding til nettstedet EscUnited sier BBC at de i løpet av sommeren vil gå gjennom utvelgelsesprosedyren for konkurransen, og at en annonsering vil komme i løpet av sommeren.

Det siste er egentlig litt oppsiksvekkende, for britene har ikke akkurat vært kjent for å være heller åpne rundt valgene av verken låt eller artist gjennom tidene. Ser man gjennom historien, har BBC helt siden tidenes morgen i 1957 foretrukket interne valg fremfor åpne konkurranser. Unntakene her forekom stortsett i perioden 1976 til 1991, med sporadiske år der en artist fremførte flere låter i smale nasjonale finaler/utvelgelser.

Electro Velvet, årets representant i Wien, går ikke over historien som britenes dårligste resultat i en finale: Men den går over i historien som faktisk en av svært få representanter og låter som ikke har kommet inn på britenes offisielle salgsliste.

Terry Wogans sarkastiske tone gjennom mange år og de siste årenes labre resultater, gjør nok sitt til at svært få etablerte navn våger å stå på scenen for Storbritannia i mai neste år. Men i kulissene lurer verdens talentgeneral Simon Cowell, som også tidligere har stilt seg helt åpen for å gjenerobre britenes trone i Eurovision.

Cowells hovedprosjekt for tiden er det meget populære Britain’s Got Talent, og en eventuell forutsetning for hans deltakelse i en utvelgelsesprosess er at konseptene ikke kolliderer med hverandre.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien