En sommeravslutning litt utenom det vanlige

Intet er nytt under solen – sommerferie betyr dessverre mye dødtid for oss MGP-entusiaster, men til min store begeistring fikk jeg i går kveld overvære en sommeravslutning litt utenom det vanlige. 2. klasse på Høybråten skole i Oslo har i år laget et forrykende MGP-show, der elevene fremfører kjente og kjære GP-klassikere som Romeo, Glasnost og La Det Swinge. Og jeg skal si det swingte!

Skolens amfi var flott dekorert til den store begivenheten, med flagg fra hele Europa, plakater, paljetter og alt annet som får en MGP-entusiast til å føle seg hjemme.

«Good evening Europe, Good evening Høybråten!» Konferansierene Selma og Cornelia (7 år) holder et solid grep om mikrofonen i det showet starter. 83 elever og deres 5 lærere har øvd i flere måneder og man kan tydelig se at de er spente.
«Velkommen til Høybråten Song Contest», fortsetter de. I salen sitter omtrent 250 tilskuere, blant annet foreldre, søsken og besteforeldre.

Vi får en rask introduksjon om konkurransen og det er tydelig at elevene har gjort seg kjent med MGP-historien. Norge ble med i 1960, sier Cornelia. Hun forklarer at hun aldri har vært konferansier før, men at hun ville prøve fordi det virket morsomt. «Det var ekstra gøy at mamma og pappa satt og så på», forteller hun.

Barna fremfører en medley med «Oro Jaska Beana», «Voi Voi», «Haba Haba» og «Skjer’a Baggera». Det er ingen tvil om at det ligger mange timer med øving og hardt arbeid bak denne forestillingen. Barna er kledd i flotte kostymer, koreografien sitter som et skudd og solistene virker selvsikre. Og jeg må påpeke at Madilyn (7 år) sang «Haba Haba» mye renere enn Stella Mwangi gjorde i Düsseldorf. En imponerende start på showet!

Fire sommerkledde jenter med nydelige stemmer synger versene på neste låt, «Glasnost». Når barnekoret synger refrenget er gåsehuden på plass, og MGP-hitene fortsetter å strømme på. «Fångad Av En Stormvind», «Fairytale», «Trenger Deg» og «Fly Av Sted» fremføres til publikums store begeistring.

Ja, det er ingen tvil om at Madcons pauseinnslag «Glow» i 2010 ble en stor hit. Barna gir oss en energisk og flott fremførelse av Flashmob-dansen, der alle de 83 elevene er med.


Hands high, hands high.. Bow and arrow, bow and arrow..

Neste medley inneholder noen av mine personlige favorittlåter, nemlig «Casanova», «Tusen Och En Natt», «Romeo» og «Diggilo Diggiley». Et lite øyekast bort på publikum kunne avsløre at dette fenget både store og små i salen. Mon tro om det finnes noen fremtidige MGP-stjerner i 2. klasse på Høybråten?

Romeo, Romeo. Gudene skal vite at du aldri blir en Romeo..

Woah-woah-woah-woah Waterloo..

Overraskelsene strømmer på. De fem spreke lærerne Inger, Ellinor, Stine, Ingrid og May Sofie har, i ekte GP-ånd, endret kostyme og de griper så fatt i mikrofonene. Abbas velkjente toner strømmer ut av høyttalerne. Vi får en sporty fremførelse av «Waterloo» og publikum klapper takten.

Stemningen er på topp når Marthe og Erle kommer frem på scenen, de har tatt på seg skjørt med sorte og hvite striper. Det er ingen tvil om at de skal fremføre Bobbysocks sin vinnerlåt «La Det Swinge».
«La det Swinge var den sangen jeg likte best i kveld, men det var litt skummelt med alle som satt i salen», forteller Marthe. «Vi har øvd siden tidlig i våres» legger hun til. Hun har god grunn til å være fornøyd med sin opptreden.
«Moren min har hjulpet oss med å sy de flotte kostymene» forklarer Stine, som er kontaktlærer for 2C.

Ja, dette swingte bra!

«Nå har vi gått mil etter mil og kommet til siste melodi». Konferansierene Rakel og Anniken takker publikum og sier at det er på tide å si adjø.

Jenny kommer frem på scenegulvet og synger «Adieu» vakrere og skjørere enn jeg noen sinne har hørt låten. Håret reiser seg på armene og når resten av elevene synger refrenget står jeg med klump i halsen og kjenner at tårene presser på. Det er helt umulig å ikke bli rørt av denne fantastiske fremførelsen.
«Jeg har øvd i flere måneder», sier Jenny stolt. Og det har hun all grunn til å være.

«Goodbye Europe! Goodbye Høybråten!».. Publikum jubler og barna tar imot den velfortjente applausen.

Jeg går frem og gratulerer de fem lærerne med en flott forestilling og spør nysgjerrig hvordan de kom frem til Melodi Grand Prix som tema for sommeravslutningen.
«Vi er alle litt over middels interessert i MGP, så temaet ble bestemt allerede i fjor», forklarer Stine. «Vi har øvd i et par måneder og det er så gøy å se hvor flinke barna er», legger Inger til.
Faglærer May Sofie forteller at de allerede har hatt en forestilling tidligere på dagen og at de skal ha en til på onsdag. Da skal de fremføre showet for resten av elevene ved skolen.

På hjemveien smiler jeg bredt, rørt over elevenes innsats og lærernes engasjement. Jeg sitter nå igjen med et håp om at dette blir en tradisjon og at vi muligens får se noen av de talentfulle barna i MGP jr. i nærmeste fremtid.

Høybråten douze points!

Del:
Relaterte artikler