SVT vil ha låter til neste års Melodifestival

Sverige skal ikke bare arrangere hele Eurovision Song Contest neste år, de skal også få frem et bidrag som skal forsvare de blågule fargene på hjemmebane. Nå går SVT ut og ber interesserte låtskrivere gjøre seg klare til å sende inn sine beste komposisjoner.

Mellom den 1. og 16. september kan komponister og tekstforfattere laste opp sine bidrag på SVTs hjemmesider. Som vanlig er konkurransen delt i to, der låtskrivere som tidligere har fått utgitt sine verk skal melde seg på i den vanlige klassen, mens nykommere deltar i Allmänhetens tävling (det som tidligere var kjent som Webjokeren).

Som i fjor vil Melodifestivalen bestå av 28 konkurrerende låter, der en egen utvalgsjury skal plukke ut halvparten av bidragene, mens SVT står fritt til å bestemme den andre halvparten – enten fra spesialinviterte låtskrivere eller fra låter som juryen har forkastet. Vinneren av konkurransen Svensktoppen nästa 2015 er garantert en av plassene blant SVTs 14 interne bidrag, men da med et nykomponert bidrag.

Utenlandske låtskrivere er velkomne til å delta i Melodifestivalen, men kun hvis de samarbeider med svenske opphavsmenn. SVTs kjønnskvotering fortsetter også idet minst 50% av de utvalgte låtene skal være skrevet av kvinnelige låtskrivere.

– Vi er stolte og glade over å ha vunnet i Wien, og nå satser vi på nok en topplassering, denne gang på hjemmebane, uttaler sjefsprodusent for MF 2016, Christer Björkman, til SVT. Som vanlig går han bredt ut og etterlyser låter på ulike språk, i ulike sjangre og forskjellige stilarter for å ivareta mangfoldet og variasjonen som Melodifestivalen er blitt kjent for.

Datoer og vertsbyer for Melodifestivalen 2016 er ventet å bli annonsert på sensommeren.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien