For god ordens skyld – Danmark er også med i Stockholm

I kampens hede skulle det jo gå galt, og det gjorde det også med nyheten om Danmarks deltakelse ved neste års Internasjonale Melodi Grand Prix. 

For medens at de første lande feirede deres billetter til finalen i Wien i år, sandede bl.a. Danmark at der var hjemreise før tid. Allerede inden transmisjonen fra Wien var ovre, var det dog bekræftet at Danmark kom till å reise till neste års Inernasjonale Melodi Grand Prix, men at man nu skulle hjem til DR-byen i Ørestaden, og granske årets resultat, og hvad som slog fejl. 2015 var året hvor DR valgte at lave endringer i Danske Melodi Grand Prix, en lettere fornyelse, men stadig med fokus på sangen som skulle finnes, og sendes videre ut på kontinentet. Årets danske finale fik dog en lunken modtagelse fra flere kanter, og det samme gjorde vinnerbidraget.

I kampens hede i Wien, med masser af nyheder på rekke, så udeblev årets første tilmelding til 2016, men det gøres så op med lidt flere informationer, som DR er kommet med i efterkant af dette års store musikbrak. DR velger neste år at satse den internasjonale danske produser og popsnedker, Cutfather, med det borgerlige navn: Mich Hedin Hansen. Han har hos DR tidligere været en del av dommerne/coachene i X-Factor, musikalsk set, er han kendt for bl.a. sit samarbeide med: Kylie Minogue, Christina Aguilera, Pixie LottPussycat Dolls, Westlife, m.fl.

Cutfather bliver musikansvarlig for den danske finale i 2016, og skal dermed sikre at der kommer nye toner fra den danske kant. Han kommer til å dele ansvaret sammen med musikproduseren Jonas Schrøder, som har været med ved roret i den danske utvelgelse siden 2013. DR har allerede åpnet for indsendelse av låter til neste års Melodi Grand Prix. Tilmelding sker via brev med prøve til DR-byen, eller via DR Grand Prix sider på deres hjemmeside. Tilmeldingsfristen løper ut den 7. september kl. 12:00.

Cutfather har tidligere været en del av den danske jury, og sammen med erfaringerne både som musikproduser og coach/dommer i X-Factor, så er der en god peiling for hvad der rør sig, også i det danske. Han ønsker at sette fokus på det danske sangskrivermiljø, og håper at han kan få nogle av sine kontakter til å levere knald gode bidrag til neste års danske finale. Vanen tro vil der blive inviteret nogle frikort til konkurransen, ligesom at der skal finnes blandt alle de indsendte bidrag.

Vertsroller og vertsby for Dansk Melodi Grand Prix kommer utover høsten eller starten av vinteren, men et er sikkert, DR forsøker at sadle om i 2016. Med viden om at Sverige skulle arransjere neste års musikbrak, var Danmark vel nermest selvskrevet i konkurransen – man skal ikke glemme at de sidste 2 danske seire, trods alt er lavet på svensk jord.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien