Stockholm: Status for 2016 per juli

Her er en kort oppdatering for hvilke land som er klare for neste års Eurovision – sammen med noen korte spekulasjoner rundt andre:

Her er en kort oppsummering:

Island kom i forrige uke med sin bekreftelse til Stockholm, og nylig lanserte Danmark også sine foreløpige planer for 2016. Dermed er hele Norden spikret.

14 andre land har per 21. juli offisielt bekreftet 2016-opptreden. Disse er med siste oppdatering i kurisv: Belgia, Estland, Frankrike, Hviterussland, Irland, Latvia, Litauen, Nederland, Malta, Spania, Storbritannia, Sveits, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Andre:

Flere sider – inkludert Wiki – melder at det er duket for comeback av Tyrkia og Ukraina til neste år. Endelige bekreftelser har imidlertid ikke kommet fra landenes kringkastere.

To andre land mange håper skal returnere til konkurransen, er Bosnia-Hercegovina og Kroatia. For Bosnias del er trolig en deltakelse høyst uaktuell grunnet store vanskeligheter for landets TV-selskap, mens Kroatia visstnok snuser på å komme tilbake. The Voice-vinner Nina Kraljic er nevnt som en kandidat.

Israel jobber med en omorganisering av landets TV-selskap, og her er det mye uavklart. Det skrives imidlertid at det ønskes å fortsette med årets utvelgelsesmetode, dervinneren av showet The Next Star skal representere landet.

Montenegro er visstnok såra og vonbrotne over at EBU underkjente landets jurystemmer under Wien-finalen. I følge Wivi-bloggs truer det lille landet med å trekke seg, men vi får nå se. Tross alt fikk svartfjellene sitt beste resultatet så langt.

Polen tenker langsiktig og man finner ESC 2016 på planene for neste års budsjetter. En offisiell bekreftelse har imidlertid ikke kommet fra TVP.

Miniputtene Andorra og Luxembourg har ovenfor flere sider avkreftet deltakelse.

Slovenia tygger som vanlig på sine euros og vil ikke si noe om neste år. Det har det derimot sagt gjennomgående de siste årene, og har like trofast dukket opp på scenekanten og TV-skjermene.

Noen fansider nevner Slovakia som en mulig kandidat til 2016, men utover at landet deltok i årets utgave av Eurovision Young Dancers – er det ingen reelle uttalelser fra STV som tyder på et mulig comeback.

Tsjekkia gjorde imidlertid comeback i år og fikk sitt beste resultat noensinne i Wien – noe som jo ikke skulle så veldig mye til. CT har uttalt at de vurderer seertall og interesse opp mot kostnadene for videre deltakelse.

Bulgaria skal arrangere årets utgave av Junior Eurovision, men rykter sirkulerer også at landet snuser på en «gresk» variant og vil forsøke et samarbeid med en kommersiell kanal for også å finansiere et comeback til Stockholm.

Portugal rapporteres å være klare, men bakgrunnen for dette synes å være flere hjemlige nettsteder som nå krever at landets nasjonale finale må endres.

Til slutt må det nevnes at EBU har slått strek over alle rykter om en kinesisk gjesteopptreden samt en inntredelse av Kosovo. Om Australia får fortsette, ser imidlertid ut per dato til å være et uavklart punkt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien