Foreløpig ja fra Bulgaria

Bulgaria og deres nasjonale kringkaster BNT kommer i dag med melding om at de har sagt et foreløpig ja til Eurovision 2016. 

Landene kan melde seg på konkurransen, også trekke seg uten å måtte betale bøter så lenge dette skjer før midten av oktober. Bulgaria har derfor sagt et foreløpig ja. Dette gjorde de også ifjor, men endte da med å trekke seg da finansieringen av et bidrag til Wien ikke fantes eller kunne oppdrives. 

BNT skal i år være vertskap for Junior Eurovision Song Contest, og har sammen med den kommersielle tv kanalen bTV alliert seg for å finne Bulgarias representant i Junior Eurovision. Denne modellen skal være høyaktuell for Eurovision i Stockholm neste år. 

Den nasjonale finalen for Junior Eurovision i Bulgaria ble sendt i helgen som var, og bTV kunne da rapportere om 130% flere seere på en lørdag kveld, noe som er kanalens beste seertall noengang. Med så flotte tall er et samarbeid for Eurovision med BNT høyaktuelt. 

Bulgaria har ikke vært med siden Malmø i 2013, og har en begredelig statistikk i Eurovision. Deres beste plassering kom i form av en femteplass i 2007.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien