Trolig MGP-finale i Oslo Spektrum 27.februar

Det er foreløpig ingen bekreftede opplysninger om neste års MGP. Annet enn at musikalsk ansvarlig er Jan Fredrik Karlsen, og prosjektleder er Stian Karlsen. Nye koster med andre ord. Men lite håndfast informasjon om selve konseptet. Dermed er vi overlatt til spekulasjoner og rykter. Men når rykter og spekulasjoner kommer fra kilder som har vist seg å stemme tidligere så kan vi kanskje anta at de gjør det i år også. Det er mye som tyder på at det i år, som i fjor, blir én stor finale og ingen delfinaler, og at finalen arrangeres i Oslo Spektrum lørdag 27.februar. 

 

Så la oss spekulere litt da. Det er skiskytter VM i Holmenkollen i år fra 3.mars-13.mars. NRK har rettighetene til alle store vinteridretter til og med våren 2016, og derfor vil nok NRK legge så mye energi og ressurser i dekningen som mulig, for å posisjonere seg fram mot nye forhandlinger om rettigheter. Det er derfor veldig sannsynlig at NRK vil legge den norske finalen før mars. 

Underholdningssjef Charlo Halvorsen har tidligere uttalt at opplegget for neste års MGP ikke er klart, men han har flere ganger understreket at det funket bra i 2015. Det har han jo dekning for, med 1,4 millioner seere på gullfinalen i den norske finalen og drøyt 1,7 millioner på den internasjonale. Det er derfor sannsynlig at NRK vil forsøke å kopiere suksessfaktorene fra i fjor. Disse faktorene kan ha vært: Kringkastingsorkesteret, mye medieoppmerksomhet rundt Staysman og Lazz, én stor finale etter at TV2 hadde gjort seg ferdig med sine hovedsatsinger.

Jan Fredrik Karlsen har da også i intervjuer både med Sommerbåten, Lindmo og TV2 frokost TV sagt at hans oppgave er å lage en fantastisk fest i Oslo Spektrum under finalen. Han har ikke nevnt delfinaler med et ord i noen intervjuer.

Derfor tror jeg at ryktene om datoen 27.februar stemmer. Da er sannsynligvis TV2 ferdig med «Hver gang vi møtes» og eventuelt andre satsinger, og det vil passe bra en uke før Skiskytter VM starter. 

Jeg for min del synes også det var en suksess med MGP i fjor. Jeg vil heller ha én stor fest, framfor flere litt blasse fester i form av delfinaler hvor en av og til har vært nødt til å leie inn publikum. I år ble Oslo Spektrum utsolgt raskt, og seerene flokket seg rundt programmet. Det er bra både for MGP og Eurovision. Selv om jeg, som er MGP-entusiast aldri får nok og kunne ønsket meg delfinalene tilbake.

Men det gjenstår å se om ryktene og spekulasjonene stemmer. Kanskje har mine antenner sviktet i år. Vi får se.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien