Hvem bør representere Spania?

Like sikkert som at Spania skal delta i Stockholm, er også spekulasjonene rundt hvilke artister som er aktuelle til å representere landet i neste års konkurranse. 

Spania har ingen lang tradisjon med en fast utvelgelse av låt og artist til Eurovision. De siste årene har det vekslet mellom interne utvelgelser og nasjonale finaler. Også en nettbasert nasjonal utvelgelse hvor fansen kan stemme bidrag til en finale har også vært utprøvd, sistnevne metode ble skrinlagt for godt etter 2010. 

Hvert eneste år har den spanske fansiden eurovision-spain.com en poll hvor de spør sine lesere hvem som bør representere landet. Sammen med en eksperetjury har denne siden i år konkludert med at Pablo Lopez er den foretrukne kandidaten til å ta jobben. Sammen med fem andre mannlige sangere dannet han toppen i undersøkelsen. 

Pablo Lopez er ingen fremmed for musikkonkurranser, da han tilbake i 2008 var med i Operacion Triunfo. Han har etter det blitt en ganske så kjent artist i Spania. I dag er han aktuell med å være dommer i The Voice Kids, sammen med blant annet 2012 deltager Pastora Soler. Han har nylig utgitt singelen El Mundo, som har toppet de spanske listene.

Et annet aktuelt og kjent navn er 2014 deltager Ruth Lorenzo. Hun har uttalt i pressen at hun gjerne vil gjøre Eurovision igjen, og hvis hun blir kontaktet av TVE vil hun mest sannsynlig takke ja. Ruth er for tiden på turne med sitt nyeste album, og er også aktuell med sin nye singel Echo. 

Når vi får vite hvilken metode TVE ønsker å bruke til å finne Spanias representant er usikkert, men de siste årene viser at desember/januar er et meget sansynlig tidspunkt. 

I Wien i år var det Edurne som representere Spania med låten Amanecer. Hun landet til slutt på en skuffende 21 plass i finalen. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien