Thea vant MGPjr

Lørdag kveld var det igjen duket for finale i MGPjr i Oslos storstue. Oslo Spektrum var fylt til randen av forventningsfulle barn, foreldre, tanter og onkler og MGPJ interesserte fans.I år var det 10 soloartister som hadde blitt plukket ut til finalen for å kjempe om seieren og det er første gang siden konkurransen startet at det ikke var band eller grupper med.

Etter en feiende flott åpning overtok barne-TVs store stjerne Margrethe Røed programlederoppgaven sammen med deltagerne. MGPjr er for barn, med barn og medprodusert av barn og da skulle det bare mangle at ikke Margrethe også var med. Hun er jo varm i trøya nå etter å ha ledet showet flere ganger.

De 10 «artistene» som var plukket ut til den store finalen var:

Torunn med låta «Åpent Hav»

Emmy med «Aiaiaiai»

Emma Noor med «Hjerterytmen»

Henrik med gladlåta «Kan det bli du og jeg»

Karoline med «Supergutt»

Nora med «Gi Slipp på alt stress»

Thea med «Du gjør mæ så glad»

Ellen med låta «Drømmeland

General Chesz med rap låta «Redd meg»

og Espen Fernando med «Vær deg selv»

Etter at alle de 10 artistene hadde fått fremført sine bidrag var det tid for avstemming om hvilke fire artister som skulle gå til superfinalen. Jeg må jo si at jeg er mektig imponert over disse unge artistene som uredde stiller seg på denne gigantiske scenen og synger sine egne låter foran 100 000-vis av TV seere og 6000 publikummer i salen. Hvor tar de motet i fra? De fleste er jo så proffe at de kan hamle opp med mange etablerte og voksne artister. Se bare på Marcus og Martinius som vant MGPJ i 2012. De er jo mega store i dag og har langt over 1 million visninger på Youtube. Det er mere enn det Maria Mittet har.

Jeg var veldig spent på superfinalen og håpet at min favoritt General Chesz gikk videre. Der ble jeg nok litt skuffa gitt fordi det var Espen Fernando, Henrik, Emmy og Thea som flikk flest stemmer. Låta til General Chesz var så bra og hadde en så sterk tekst at jeg hadde trodd den ville ta seg videre men folket ville noe annet.

Så ble det superfinale og de fire artistene gjorde en kjempejobb en gang til. Om mulig synes jeg de gjorde en endra bedre innsatts i Superfinalen og ærlig talt var det vanskelig å vite hvem man skulle stemme på. Dere kan jo gjette hvor mine stemmer gikk når jeg sier at jeg ikke ble særlig overrasket da de ropte opp Thea som vinner med låta «Du gjør mæ så glad».

Thea ble så glad over seieren at det kom noen tårer der hun stod i konfettiregnet og hele salen jublet. Ikke så rart kanskje, det er en sterk påkjenning å konkurrere og da må det være litt plass til følelser også.

Jeg tipper at «Du gjør mæ så glad» kommer til å gjøre det skarpt blant den unge fansen og man skal heller ikke se bort ifra at låta kan sette seg på hjernen hos en og annen voksen også.

escNorge gratulerer Thea med seieren og ønsker masse lykke til med den videre karrieren.

Vi vil også takke NRK for et som vanlig flott produsert show.

https://youtu.be/1HHN3dArPhw

Kilde: NRK-TV


Del:
Relaterte artikler