EBU: Eurovision vil forbli Eurovision

Antydninger om en fremtidig utvikling til et slags WorldVision for ESC, har i dag skapt mange reaksjoner i sosiale medier. Ovenfor escNorge avkrefter imidlertid EBU langt på vei at dette er tanken.

Temaet ble trukket frem etter at Australia tirsdag morgen ble bekreftet til en retur i Stockholm. EBU understreker imidlertid ovenfor escNorge at det vil alltid være en prioritet å inkludere medlemslandene i EBU i første rekke, og dette er noe som ikke vil ikke forandres.

* Originaltekst og utfyllende info kan du finne under artikkelen.

Teamet bak Eurovision understreker derimot at ESC som konkurranse har vært konstant under utvikling, og dette er en av nøklene til den suksessen konseptet stadig har. Viktige brikker er foruten å følge, og faktisk også være i forkant av, den teknologiske utviklingen – også å møte stadig nye forventninger og ønsker fra såvel TV-seerne som kringkasterne i en stadig raskere endret medieverden.

At det vil komme fremtidige og nye endringer i konkurransen, er demed høyst sannsynlig.

Mellom linjene antydes det dermed at vi slett ikke skal se bort fra flere land utenfor EBUs dekningsområde, men … Dette vil ikke inntreffe på bekostning av dagens 56 ordinære medlemsland **.

Per i dag er trolig 41, muligens 42, land klare til Stockholmsfinalene i mai. Siden det ennå er pågående spekulasjoner rundt antall deltakerland, spurte vi også om en oppklaring rundt prosessen med å få et endelig startfelt klart for Stockholm.

Svaret er nokså enkelt: Den 10. oktober var fristen for en endelig påmelding, og dermed fikk både EBU og arrangørene i Sverige et nokså solid grunnlag i antall deltakere for 2016 å forholde seg til. Eurovision som konkurranse er en utrolig kompleks begivenhet å kunne arrangere på under ett års forberedelsestid, og dermed er en så tidlig frist som mulig ønsket.

Logistikk (dvs innkvatering, fasiliteter m.m.) og ikke minst finansiering vil gi arrangørene en kjempefordel, om rammene her kan settes opp så tidlig som overhodet mulig.

Så hva med land som blir bekreftet (og avkreftet) lenge etter denne datoen i oktober?

EBU sier at disse landene slett ikke er noen «plutselige» beslutninger, men at man sammen med det aktuelle landet og kringkasteren over lengre tid har forsøkt å finne felles løsninger til en detakelse. Det kan gjelde diskusjon rundt reglene (som Tyrkia), eller hjelp til å løse finansielle utfordringer (som Bosnia-Hercegovina).

Vi maktet ikke å «lure» teamet til å avgi noe nærmere info rundt eventuelle flere aktuelle land til Stockholm. Men … sjansen for dette kan ikke «ekskluderes», som var uttrykket vi fikk som svar.

En endelig liste over de klare Stockholmsfinalistene, vil bli offentliggjort i de kommende ukene.


Fotnote:

*  EBUs originaltekst: «…the one value which will not change is that of inclusivity, which underpins the Eurovision Family of Events».

Merk: Eurovision Family of Events er et samlebegrep for alle de store og internasjonale showene til EBU. Foruten Eurovision Song Contest, inkluderes det her også Junior Eurovision samt Eurovision Young Dancers.

Også: The Eurovision Family of Events are operated by EBU/Eurovision. The EBU is the world’s foremost alliance of public service media organizations, with Members in 56 countries in Europe and beyond. The EBU’s mission is to defend the interests of public service media and to promote their indispensable contribution to modern society. It is the point of reference for industry knowledge and expertise.»

 

**  EBUs medlemsland er foruten Europa også våre nærmeste naboer både i øst og sør. Derfor er f.eks. et land som Israel et trofast gjensyn i konkurransen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien