Tyskland har valgt artist

Tyskland velger å slå på stortrommen til Stockholm og har plukket ut en av sine virkelige storstjerner for å stå på scenen i Sverige i mai.

Det er kanskje ikke helt uventet, da Tysklands utvelgelse til Wien endte i fullstendig kaos og deres andrevalg som vinner. Og 0 poeng!

Valget har falt på 44 år gamle Xavier Naidoo, tyskfødt – men med røtter både fra Irland, India og Sør-Afrika.

Siden 1994 har Naidoo hatt kontinuerlig suksess hjemme i Tyskland, og han har også blitt like populær hos naboene i Østerrike og Sveits. Gjennom en stadig variasjon innen sjangre og uttrykk, men allikevel med faste røtter innen hvit R&B og pop – har samtlige ordinære album siden debuten solgt i millioner og toppet de hjemlige listene.

Han har også fått både ros og kritikk for sine ærlige tekstlinjer, der flere av låtene har religiøse teamer – uten at de på noen måte blir forkynnende.

Ved siden av solokarrieren, har bandet og sideprosjektet Söhne Mannheims også oppnådd betydelig suksess på hjemmebane.

Xavier har også vært dommer for den tyske utgaven av The Voice i to sesonger, og i 2014 og i år har han hatt enorm suksess med sitt eget TV-show Sing meinen Song – das Tauschkonzert: En slags scene-utgave av Hver gang vi møtes hvor kjente artister fremfører hverandres låter.

Nylig var han involvert i RTLs årlige TV-aksjon og skal nå ut på en kort turnerunde med Söhne Mannheims.

Til Eurovision blir imidlertid publikum sterkt involvert i hvilken låt Xavier skal fremføre i Stockholm.

NDR velger nemlig å videreføre landets nasjonale utvelgelse Unser Song slik man gjennomførte showet på hjemmebane i 2011. Da sang Lena samtlige låter i finalen, og TV-seerne stemte frem vinneren. Det er nettopp hva Xavier og Tyskland også skal gjennomføre i år: Nærmere bestemt den 18. februar.

I samarbeid med noen av landets største produsenter og låtskriver skal Xavier Naidoo velge ut seks bidrag til årets Unser Song – og TV-publikumet skal deretter få velge Tysklands låt til Stockholm i mai.

Med på laget har NDR og Xavier fått en rekke studenter fra kunst- og filmakademier i landet for å finne visulle uttrykk til hver av bidragene.

Tyske medier er både postitive og overrasket over valget av Xavier som artist til Stockholm, men det har også kommet uttrykk for at han har en stil som slett ikke vil passe inn i Eurovision.

Under kan du se to av hans største hits det siste tiåret: Alles kann besser werden fra 2009 – og Bei meiner Seele fra 2013.

Bedøm selv:

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien