Tyskland: Xavier Naidoo droppes!

Bare et par dager etter at Xavier Naidoo ble lansert som Tysklands artist til Stockholm, har NDR og landet bestemt seg for å droppe artisten for 2016.

Det kommer etter en nokså solid storm av kritikk mot Naidoo, hvor det ble trukket frem hans nokså konservative og ytterligående livssyn – som også har kommet til syne gjennom flere av hans låter og hits gjennom årene.

NDR, som er TV-selskapet som har ansvar for Tysklands utvelgelse, har tydeligvis funnet ut at disse holdningene ikke er forenelig med en opptreden i Eurovision. Dermed har de lyttet til både fans og media og nå annonsert at Xavier Naidoo droppes som deres artist til Stockholm.

Det understrekes fra NDR at de verken ser Naidoo som homofob eller rasist, men at valget raskt kunne undergrave ESC som et underholdningsshow. Med andre ord: Hovedfokuset kunne raskt bli Naidoo selv, og ikke verken bidrag eller det musikalske.

Årets sesong i Tyskland starter dermed med nok en farse, som om om ikke dette allerede var tilfellet etter bråket i årets finale der vinneren trakk seg direkte under sendingen.

Hvordan nå Tyskland og NDR vil velge sin representant til Stockholm, er for øyeblikket helt ukjent.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien