Oppsumert: Junior Eurovision 2015

Det ble til slutt Malta som nok engang vant Junior utgaven av Eurovision Song Contest. Dermed har Malta vunnet konkurransen to ganger på tre år, og med en flott fjerdeplass på hjemmebane ifjor kan landet med rette kalle Junior Eurovisions Irland. 

13 år gamle Destiny Chukunyere stilte i år for Malta, med den gospelinspirerte låten Not my soul. Hun var på forhånd favoritt hos både bookmakere og presse. Da avstemningen startet tok Malta fort ledelsen, med følge av Armenia like bak.

Armenia, som også er et land som gjør det skarpt i Junior Eurovision havnet på andreplass. Dermed kan de notere seg for to topp ti plasseringer to år på rad, da de ble nummer tre ifjor. Landet ble representert av Mika og hans Love.

På tredjeplass derimot fikk vi Slovenia. Et land som kan sies å ikke ha den aller beste statistikken hverken i voksen utgaven av Eurovision eller Juniorutgaven. Det var Lina som representerte Slovenia i år, med en låt skrevet av ingen ringere enn årets Wien representanter Maraaya. Med 112 poeng var tredjeplassen en faktum.

Det var ellers et godt regissert show BNT og Bulgaria presenterte for seere over hele Europa. Det var en stund problemer med lyden for de av oss som så via webcast på de offisielle sidene, men etter en stund var dette fikset opp i. Programleder Poli Genova ledet publikum og seere trygt igjennom det to timer og tretti minutter lange showet.

Etter at alle hadde stemt så resultattavlen slik ut:

1.  Malta
2. Armenia
3. Slovenia
4. Hviterussland
5. Albania
6. Russland
7. Serbia
8. Australia
9. Bulgaria
10. Georgia
11. Ukraina
12. Irland
13. Montenegro
14. San Marino
15. Nederland
16. Italia
17. Makedonia

2015 utgaven kan notere seg for en del trivia. Som skrevet var det Maltas andre seier på tre år. Destiny klarte også å få konkurransens høyeste score med 185 poeng. Dermed slo hun Spania sin rekord fra 2004, da Maria Isabel vant med 171 poeng. Armenia fikk også den høyeste scoren en andreplass har oppnådd i konkurransen. Slovenias tredjeplass er deres beste plassering noensinne i en Eurovision event, og også den første plasseringen i Junior Eurovision som er oppnådd uten en eneste tolv poenger.

Hvem som skal arrangere neste års utgave er foreløpig uvisst. I junior utgaven er det slik at de som vinner ikke er forpliktet til å arrangere neste års utgave, men skal vi tro kilder rundt omkring er Malta mer enn klare for nok engang å ønske barnas Eurovision velkommen tilbake til øya.

Det var også delegasjoner fra både Tyskland og Frankrike tilstede under gårsdagens program, og ifølge Eurovision.de, er Tyskland ganske så nære å komme tilbake til junior utgaven. Frankrikes Head of delegation var også tilstede, men om Frankrike kommer tilbake sies det lite om.

Under følger topp tre sine live fremføringer.

Malta: Destiny – Not my soul

Armenia: Mika – Love

Slovenia: Lina – Prvja ljubezen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien