Tidligere Eurovision deltagere vil prøve seg igjen i Litauen

Det er mindre enn en måned igjen til Litauen nok engang sparker i gang sin noe komplekse nasjonale utvelgelse. I dag kommer nyheten om at to tidligere representanter fra landet, igjen ønsker å prøve lykken. 

Den første som ønsker å prøve seg igjen er Erica Jennings. Navnet sier oss kanskje ikke så mye, men hun var den kvinnelige halvdelen av gruppen Skamp, som representerte Litauen i København 2001. Skamp havnet tilslutt på en 13 plass, et av Litauens bedre resultater. Låten Erica ønsker å ha med seg til Stockholm heter Leading me home, og er gospel inspirert. 

 Den andre som ønsker å prøve seg igjen i Eurovision er Donny Montell. Han deltok for Litauen i 2012 med låten Love is blind. Han fikk Litauen til finalen og havnet til slutt på en fjortende plass. Låten han håper på å ta med seg til Stockholm heter I`ve been waiting for this night. Musikkvideoen til låten er forøvrig spilt inn i Stockholm.  

 Før vi får vite hvem som skal representere Litauen i 2016 skal landet igjennom en lang og komplisert prosess. Showet som skal velge landets representant består av en serie kvartinfaler, semifinaler og en stor finale. I løpet av disse sendingene skal sangen velges i et show og artisten i et annet. Dette blir tredje året på rad med dette opplegget, da sendingene har vist seg å være en stor suksess med høye seertall i Litauen. 

I fjor var det Monika og Vaidas som deltok for Litauen. De endte til slutt opp på en 18 plass i finalen. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien